Campionatul Național U18 Feminin a programat în acest weekend ultima etapă din anul 2016. În Sala de Sport a Universitații 1 Decembrie 1918, LPS Alba Iulia a întâlnit pe liderul grupei 1, ACS Napoca Baschet Cluj. Fără aportul câtorva dintre jucătoarele de bază, Andreea Fleșer accidentată și Diana Ignat convocată la lotul național, baschetbalistele noastre nu au reușit tocmai un joc perfect, văzându-se nevoite să cedeze întâlnirea cu scorul 44-74 (17-17, 7-19, 9-14, 11-24) 


Partidă foarte frumoasă și spectaculoasă s-a desfășurat în această dimineață la Alba Iulia. S-au întâlnit două dintre cele mai în forma echipe de baschet feminin junioare. Meciul a fost lipsit de miză, deoarece ambele echipe erau deja calificate în grupele semifinale.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Dacă primul sfert a fost unul foarte echilibrat, scorul a stat chiar mărturie în acest sens, în al doilea sfert echilibrul s-a rupt, oaspetele, mult mai pragmatice, au reușit să se desprindă la douăsprezece puncte. Astfel, la pauza mare, tabela a indicat 36-24 în dreptul oaspetelor de la Cluj.

După pauza mare fetele antrenate de profesorul Nicușor Marcu au încercat din răsputeri să revină în partidă, dar jocul tactic foarte bun făcut de Napoca Baschet, dar și imprecizia de sub panou a albaiuliencelor, a împiedicat acest lucru. După sfertul al treilea ecartul s-a mărit la șaptesprezece puncte.

Mai mult cu gândul la întâlnirea importantă de mâine de la Liga I, dar și datorită diferenței foarte greu de remontat, în sfertul al patrulea s-a mizat mai mult pe jucătoare care au intrat mai puțin și astfel mai multe titularele au fost menajate. Și ultimul sfert a fost tot la discreția clujencelor care s-au impus cu scorul de 24-11.


Pentru formația noastră au punctat: Ionela Țetcu 13, Alexandra Bobar 12, Adina Ivașcu 6, Roberta Breaz 5, Alexandra Boțan 4, Florina Rusu 2, Teodora Petrescu 2.


Calificată în semifinalele competiției, care vor începe din 18 ianuarie 2017, echipa noastră se află într-o grupă cu CSȘ Gloria Arad, Rapid București, LPS Galați, CSU Olimpia Brașov, CSȘ Nagy Mozes Târgu Secuiesc. Meciurile se vor juca după sistemul campionat, cu tur și retur, iar primele patru clasate vor merge mai departe în final four-ul competiției.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.