54d2ab91b44a0.imageCampanie de achiziții aproape de final pentru CSU Alba Iulia. Clubul universitar se pregătește de începerea noului sezon, având conturat aproape în totalitate lotul de baschetbaliste pentru anul competițional 2016/2017. Noutățile nu sunt puține nici în această vară, astfel încât echipa antrenată de Miroslav Popov a semnat contracte cu 8 sportive noi, dar și prelungirea înțelegerilor cu alte două, urmând ca în perioada imediat următoare lotul de jucătoare să fie completat cu încă o achiziție, respectiv câteva junioare de la echipa de Under 18 a Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Astfel, urmează să se reunească la data de 1 septembrie sub conducerea antrenorului sârb un număr 5 jucătoare autohtone: Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Alina Crăciun, Cristiana Cutaș și Georgiana Plăvițu, dar și 5 sportive străine, toate nou-venite la CSU, americancele Kaneisha Atwater, Tyler Mingo, Acheil Tac, Rachel Theriot și Holli Wilkins.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

 

Lot CSU Alba Iulia:

Atwater Kaneisha – născută la data de 15.10.1992 în Florida, Statele Unite ale Americii joacă poziția 1-2 și are o întălțime de 1,74 m. Este absolventă a Universității Florida Guld Coast, pe care a reprezentat-o timp de patru sezoane prolifice în colegiu în NCAA1.

Crăciun Alina – născută la Galați pe 23.09.1993, măsoară 1,94 și evoluează pe postul de pivot. Tânăra internațională română vine la Alba Iulia după un sezon petrecut în liga a treia din Franța, la formația La Glacerie, însă cunoaște foarte bine campionatul intern, unde a jucat timp de mai multe sezoane pentru Olimpia București și ICIM Arad.

Cutaș Cristiana – sportivă cu o vastă experiență baschetbalistică, în vârstă de 32 de ani, pe care îi va împlini pe data de 18 decembrie, are o înălțime de 1,87 m și evoluează pe postul de extremă de forță. Baschetbalista născută în București are în spate o carieră impresionantă, trecând în campionatul intern pe la Sportul Studențesc, Univ. Craiova, CSBT Alexandria, Nova Vita Tg. Mureș, ICIM Arad, CSM Satu Mare și Sepsi Sf. Gheorghe, dar și prin liga secundă din Spania în sezonul 2007/2008, când a jucat pentru Canal de Isabel, respectiv liga a treia din Franța, pentru La Rochelle, chiar sezonul precedent.

Fodor Marta – s-a născut la Cluj-Napoca la data de 01.08.1991, joacă pe post de extremă și are o înălțime de 1,83 m. Îmbracă pentru cel de-al treilea sezon consecutiv echipamentul echipei CSU și a mai trecut în carieră pe la Universitatea Cluj-Napoca și BCM Danzio Timișoara.

Mingo Tyler – născută la data de 17.05.1992 în Ohio, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de conducător de joc și măsoară 1,70 m. A absolvit Universitatea Wright State din Ohio în anul 2015 și a debutat în baschetul european sezonul precedent, în Spania, la puternica formație de  primă ligă, Spar Citylift Girona, alături de care a participat în Euroligă.

Plăvițu Georgiana – sportiva născută la Rm. Vâlcea pe data de 24.04.1993 joacă pe poziția de fundaș și măsoară 1,71 m. Sosită la Alba Iulia după un sezon petrecut la Universitatea Cluj-Napoca, baschetbalista cu prezențe la diferite categorii de junioare în

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.