foto: facebook Sport Pictures

CSU Alba Iulia a izbutit să treacă de Olimpia Braşov din a doua încercare în dubla dispută găzduită în zile consecutive de sala de sport a Universităţii “1 Decembrie 1918”. În partida de duminică, meci contând pentru faza grupelor din Liga Europei Centrale, albaiuliencele s-au impus, după prelungiri, cu 91-90, calificându-se în Final-Four-ul competiţiei.

Elevele antrenorului Manuel Angel Rodriguez şi-au intrat în mână după un start ezitant, pentru a înregistra o cădere în ultimul sfert. Învingătoarea s-a stabilit doar la capătul timpului suplimentar.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Primul sfert al confruntării a fost câştigat de Olimpia Braşov cu 21-13. După un run de 11-3 universitarele albaiuliene au reuşit egalarea (24-24) în sfertul secund. Echipa oaspete a intrat din nou în avantaj, însă CSU a egalat iarăşi (28-28) şi chiar a preluat conducerea pe tabelă (31-30), intrând la pauza mare cu un avantaj de două puncte (37-35).

În sfertul al treilea vizitatoarele nu au marcat decât 10 puncte, CSU reuşind 19, astfel că diferenţa s-a majorat semnificativ (56-45). Braşovencele au revenit incredibil, egalând la 56 în prima jumătate a ultimului act al întâlnirii după un run de 11-0. Într-un final palpitant, cu multe răsturnări de scor, albaiuliencele au avut nervii mai tari, egalând la 68 şi apoi la 70 şi trimiţând înfruntarea în prelungiri.

În debutul timpului suplimentar braşovencele au condus ostilităţile, dar CSU a egalat în două rânduri, la 72 şi la 74, pentru a intra apoi în avantaj (76-74). Din nou egalitate, la 76, după care un coş de trei puncte a dus echipa din Alba la trei lungimi de oponente (79-76). Echipa oaspete nu a renunţat însă la luptă, egalând din nou (79-79), scorul de la capătul… primei reprize de prelungiri. În al doilea act suplimentar s-a mers cap la cap până la 81-81, după care CSU Alba Iulia s-a distanţat la 84-81. S-a ajuns la 86-83, însă braşovencele lui Dan Calancea au egalat din nou (86-86), fiind nevoie de… prelungirea prelungirilor! Rezultat final: 91-90 pentru CSU!!!

Pentru CSU Alba Iulia, care a pierdut sâmbătă seara pe teren propriu în faţa Olimpiei Braşov, cu 66-70, în Liga Naţională de Baschet Feminin, urmează meciul din întrecerea internă din deplasare cu formaţia campioană Sepsi Sfântu Gheorghe.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.