CSU Alba Iulia a ratat calificarea în finala Ligii Europei Centrale. Echipa universitară albaiuliană a pierdut, scor 62-81, meciul din semifinale cu CSM Satu Mare, jucat sâmbătă după amiază în Sala Sporturilor “Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov.

CSM Satu Mare a câştigat primul sfert cu 18-15, iar pe al doilea cu 21-16, scorul la pauza mare fiind 39-31 în favoarea echipei din nordul ţării. În sfertul al treilea CSU Alba Iulia s-a apropiat pe tabelă de oponente (44-47), dar apoi diferenţa s-a refăcut şi chiar a crescut, sătmărencele adjudecându-şi şi penultimul sfert, cu 25-22. Ultimul parţial a fost cel mai dezechilibrat, fiind câştigat de CSM cu 17-9.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Potrivit site-ului totalbaschet.ro, nou-venita Kristina Arsenic a fost cea mai bună marcatoare de la alb-albastre, cu 15 puncte. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Morrissette – 14 puncte, January – 11 puncte, la care a adăugat 9 pase decisive, Crăciun – 10 puncte, Fodor – 6 puncte și Fleming – 6 puncte, plus 9 recuperări.

Pentru CSU a fost al doilea meci la rând cu sătmărencele, în faţa cărora au pierdut cu 69-59 în Cupa României. Partida de la Sfântu Gheorghe a fost a 28-a confruntare directă în competițiile interne.

În Liga Europei Centrale, CSU Alba Iulia s-a clasat pe locul secund în grupa A, cu un total de 9 puncte, la egalitate cu Basket Zabiny Brno, decisivă pentru calificarea în Final Four fiind victoria la 19 puncte diferenţă obţinută în meciul direct de pe teren propriu.

Echipa pregătită acum de spaniolul Manuel Angel Rodriguez a câştigat de două ori Liga Europei Centrale, în 2014 şi 2016, disputând şi finala din 2015 a acestei competiţii, în care a fost învinsă de ICIM Arad.

CSU Alba Iulia va juca în finala mică a ediţiei 2017-2018 a Ligii Europei Centrale cu învinsa din a doua semifinală, Olimpia Braşov – Pharmaserv Marburg, meciul fiind programat duminică de la ora 16.00.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.