CSU Alba Iulia-CSBT Alexandria40Formația de baschet feminin CSU Alba Iulia va bifa în acest sezon cea de a 3-a prezență în cuepele europene, fiind prima echipă din istoria județului Alba care a ajuns să se dueleze cu adversari din alte țări. Echipa lui Miroslav Popov va avea parte de adverasare noi, VS Praha și Slovanka MB – ambele din Cehia, respectiv MBK Ruzomberok din Slovacia.

La prima participare în CEWL, CSU Alba Iulia a reușit să își adjudece trofeul după o finală câștigată împotriva ICIM-ului Arad, disputată în Sala ”Universității” din Alba Iulia. În sezonul trecut formația universitară a disputat finala, pe care a pierdut-o împotriva aceleiași echipe din Arad. În actualul an competițional, Bogdan Duma a precizat că obiectivul echipei rămâne același, de a se califica în final four-ul competiției.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Sperăm să repetăm performanțele din anii precedenți și să bifăm o nouă calificare în final four-ul CEWL. Ne gândim și la finală, sau chiar la trofeu, însă acest lucru depinde de evoluția jucătoarelor noastre”, a afirmat Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia.

Probleme cu programul european

Având în vedere că în momentul în care s-a realizat țintarul CEWL, oficialii europeni nu au ținut cont de etapele intermediare din Liga Națională de Baschet Feminin, CSU Alba Iulia are probleme în desfășurarea partidelor din competiția europeană.

”Mai multe partide din CEWL se suprapun cu meciuri din campionatul nostru sau Cupa României. Încă nu știm care va fi rezolvarea, însă sper să ajungem la un consens cu adversarele noastre. Varianta cea mai la îndemână ar fi să jucăm toate partidele din deplasare în luna ianuarie, când am avea parte de o săptămână liberă în întrecerile naționale. Dacă programul adversarelor va permite acest lucru vom alege această variantă”, a declarat Bogdan Duma.

Iată cu marată programul actual al grupei CEWL din care face parte CSU Alba Iulia.

  • Meciuri acasă:  VS Praha – 11 noiembrie;  Slovanka MB – 6 ianuarie; MBK Ruzomberok – 3 februarie
  • Meciuri deplasare: Slovanka MB – 28 octombrie: MBK Ruzomberok – 2 decembrie; VS Praha 28 ianuarie
Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.