CSU Alba Iulia - Olimpia Brasov283 meciuri mai are de disputat CSU Alba Iulia până la finalul campionatului. Partidele cu ICIM Arad, CSM Satu Mare și Rapid București vor avea loc pe 15, 20 și 23 ianuarie, urmând ca după aceste dueluri echipa condusă de selecționerul României, Miroslav Popov să se deplaseze în Cehia și Slovacia în vederea disputării ultimelor 3 meciuri din CEWL. CSU Alba Iulia ar putea beneficia de un adversar facil în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Feminin, însă va sta la mâna rezultatelor.

CSU Alba Iulia va avea parte de un program încărcat pe finalul primei luni a anului 2016, urmând să dispute 6 meciuri – 3 în campionat și 3 în CEWL. Primul duel va avea loc vineri, de la ora 16.00 în Sala Universității din Alba Iulia contra formației ICIM Arad, ”izvorul” de baschetbaliste care a administrat formația lui Popov cu 3 nume tari. Al doilea meci va avea loc tot pe teren propriu, pe 20 ianuarie contra CSM Satu Mare, urmând ca în ultima etapă din retur CSU Alba Iulia să joace pe 25 ianuarie în deplasare la Rapid București.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu toate că programul este încărcat, Miroslav Popov va beneficia de un avantaj – loturile modeste ale celor 3 adversare, fapt care îi permite antrenorului sârb să folosească jucătoare pe care nu le-a prea rulat de-a lungul acestui sezon, și să odihnească piesele principale.

În aceste momente, din lotul CSU lipsesc Sonia Ursu care se tratează pentru accidentarea suferită în urmă cu puțin timp, fiind așteptată din nou sub bagheta lui Miroslav Popov, dar și Alexandra Uiuiu, baschetbalistă care a fost ”răpusă” de o răceală puternică.

3 meciuri în Cehia și Slovacia – în 3 zile

CSU Alba Iulia a reușit la startul acestui sezon să ajungă la un acord cu cele 3 adversare din Liga Europei Centrale pentru a disputa primele 3 meciuri din grupă pe propriul teren, iar după anul nou, într-o săptămână să aibă parte de returul acelor meciuri. Astfel, CSU Alba Iulia va juca pe 27 ianuarie pe terenul echipei Slovanka MB, pe 28 ianuarie împotriva celor de la VS Praga și pe 30 ianuarie, în Slovacia contra formației Ruzomberok.

La revenirea în țară, CSU Alba Iulia se va concentra pe pregătirea pentru Final Four-ul Cupei României, urmând ca săptămâna viitoare să fie decisă locația turneului final. Semifinalele vor avea loc pe 5 februarie, iar pe 6 februarie se vor disputa finalele competiției.

3 săptămâni de pauză pentru meciurile naționalei

Pe 2o și 24 februarie, naționala României de baschet feminin pregătită de sârbul Miroslav Popov va juca împotriva Turciei și a Bosniei în grupa de calificare la Euro 2017. Pentru buna pregătire a acestor dueluri, FRB a decis ca activitatea internă să fie întreruptă tim pde aproximativ 3 săptămâni.

În tot acest timp CSU Alba Iulia nu va intra în vacanță, iar jucătoarele se vor pregăti o dată pe zi sub comanda celor doi antrenori. De asemenea, pentru a le menține în formă pe baschetbaliste, CSU Alba Iulia va avea parte de 3 meciuri amicale, două împotriva selecționatei României, iar unul contra Universității Cluj-Napoca.

Program facil în play-off?! Rezultatele vor decide

CSU Alba Iulia nu mai are nicio șansă să piardă locul al 3-lea din campionat, urmând ca în play-off să întâlnească formația de pe locul al 6-lea. Pe această poziție se află CSM Târgoviște, însă echipa din sud mai are parte de 3 meciuri facile și ar putea să treacă de Phoenix Galați și ICIM Arad, iar cum Aradul a devenit ”carne de tun” în întrecerea internă, echipa din vest ar putea ocupa poziția a 6-a. Acest lucru ar însemna o facilitate pentru CSU Alba Iulia în play-off.

Se mai pot face transferuri!

CSU Alba Iulia ar mai putea aduce una sau două jucătoare în vederea îndeplinirii obiectivelor trasate, acest lucru fiind disponibil înainte de play-off. Bogdan Duma, președintele formației universitare a precizat că nu crede că va mai efectua un transfer, cu toate că nu a respins definitiv această supoziție.

Un peste cealaltă, se anunță o perioadă extrem de dificilă pentru CSU Alba Iulia, formație angrenată în lupta pentru toate trofeele puse în joc în actualul sezon.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.