CSU Alba Iulia-U Cluj Cupa Romaniei85CSU Alba Iulia a reușit să anihileze Universitatea Cluj-Napoca în returul optimilor Cupei Românie și a întors rezultatul, după ce în urmă cu o săptămână a pierdut la un punct diferență în întâlnirea de Cluj. Astăzi, CSU Alba Iulia a câștigat cu 69-65 (28-16, 15-16, 14-14, 12-19), iar obiectivul formației universitare din Cetatea Marii Uniri – acela de a accede în careul de ași al Cupei Românie a fost îndeplinit. 

Partidă antrenantă pentru iubitorii de baschet în Sala Universității din Alba Iulia. CSU Alba Iulia a găzduit returul sferturilor de finală din Cupa României, contra echipei U Cluj. Albaiuliencele aveau de remontat o diferență de un punct, înregistrată la Cluj în urmă cu o săptămâna, semn că partida se aștepta a fi una extrem de încinsă și echilibrată.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciul a semănat cu cel de săptămâna trecută, CSU Alba Iulia a fost mai mereu în avantaj, însă nu a reușit desprinderea decisivă, clujencele fiind extrem de arțăgoase și insistente. Echipa lui Miroslav Popov a pus stăpânire pe joc încă din primele minute, iar după prima pătrime conducea cu 28-16.

Jocul s-a mai echilibrat în al doilea sfert, iar după o evoluție mai neconvingătoare a echipei din Alba Iulia, U Cluj a reușit să mai șteargă din punctele de pe tabelă, iar tabela indica la pauză scorul de 43-32.

Meci strâns – emoții pentru calificare

După venirea de la cabine intensitatea jocului sa- păstrat, iar cele două echipe au devenit mai preocupate de jocul defensiv, semn că sfertul al 3-lea s-a terminat la egalitate, 14-14, iar CSU Alba Iulia conducea înainte de ultimele 10 minute cu 57-46.

Fanii prezenți în număr destul de mare la acest meci au simțit presiunea care apăsa pe umerii trupei universitare și au încercat le ajute pe Sonia Ursu și pe colegele acesteia în momentele mai delicate. Acest lucru a fost de bun augur, iar CSU Alba Iulia a rămas la controlul partidei, cu toate că adversarele au forțat egalarea.

În ultimul sfert tensiunea a atins cote înalte în ambele tabere, iar cei doi antrenori s-au manifestat (în stil sârbesc), mustrându-și de mai multe ori jucătoarele.

Final nebun!

Cu toate că CSU Alba Iulia a ajuns din nu la peste 10 puncte diferență pe tabelă, greșelile au început să își spună cuvântul, iar înainte cu un minut de finalul jocului U Cluj s-a apropiat la 5 puncte pe tabelă.

Cu toate că presiunea apăsa tare pe umerii baschetbalistelor conduse de Miroslav Popov, experiența sportivelor din Alba Iulia și-a spus cuvântul, iar CSU Alba Iulia a reușit să câștige acest meci cu 69-65 și a făcut pasul în Final Four-ul Cupei României la Baschet Feminin.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Mariah King – 18 puncte, Adrienne Webb – 14, Sonia Ursu – 13, Asia Logan – 11, Vanessa Abel – 10, Stefka Miteva – 2, Jelena Antic – 1. 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.