CSU Alba Iulia-VS Praga49CSU Alba Iulia a debutat cu dreptul în cea de a 3-a aventură europeană din istoria clubului, scor 78-57 (20-15, 23-11, 12-21, 23-10) contra formației VS Praga din Cehia. Deși partida a fost la îndemâna albaiuliencelor, în sfertul al 3-lea baschetbalistele lui Miroslav Popov au slăbit ritmul și le-au permis sportivelor din Cehia să revină pe tabelă și să recupereze diferența. Un alt moment dificil pentru CSU a fost în sfertul al 2-lea, când Stefka Miteva s-a accidentat grav și a fost transportată de urgență la spital.

Câștigătoare în primul sezon al participării în CEWL și finalistă în cel de-al doilea, CSU Alba Iulia a pornit cea de a 3-a aventură europeană, pe teren propriu contra formației din Cehia, VS Praga.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Încurajate de o sală plină, baschetbalistele din Alba Iulia au început perfect meciul și au controlat partida până la pauză. În primul sfert s-a înregistrat scorul de 20-15.

Nici în sfertul al doilea vizitatoarele nu le-au pus prea mari probleme Soniei Ursu și colegelor acesteia, iar la pauza meciului tabela indica scorul de 43-26.

Cădere în sfertul al 3-lea

Imeiat după pauză, albaiuliencele au pierdut ritmul partidei, iar diferența de 17 puncte a fost ușor, ușor micșorată de cehoaice, care au profitat de lacunele din defensiva gazdelor, dar și de ratările acestora. Cu toate acestea CSU Alba Iulia a izbutit să rămână la conducere, forțând pe final de sfert, iar înainte de ultimele 10 minute ale partidei scorul era 55-47.

După setul mai prost făcut, CSU Alba Iulia s-a trezit și a făcut spectacol în ultima parte a meciului, iar la final albaiuliencele s-au impus cu scorul de 78-57 în prima etapă a Ligii Europei Centrale.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Adrienne Webb – 20 de puncte, Mariah King – 18, Jelena Antic – 13, Asia Logan – 11, Vannesa Abel – 8, Stefka Miteva – 4, Sonia Ursu – 2, Marta Fodor – 2.

S-a rupt Stefka Miteva!

În minutul 3 al sfertului al2-lea, Sfetfka Miteva s-a accidentat sub panoul oaspetelor, la un CSU Alba Iulia-VS Praga123duel fizic cu o adversară. Aceasta a fost dezechilibrată și a călcat rău, fiind nevoie de intervenția echipei medicale. Bulgăroaica a izbucnit în lacrimi și a fost transportată de urgență la final. Această accidentare îi va da planurile peste cap lui Miroslav Popov, care va trebui să improvizeze sub panou, baschetbalista fiind o expertă în recuperări.

Următorul meci al trupei din Alba Iulia va avea loc tot pe teren propriu, în 9 decembrie contra echipei MBK Ružomberok din Slovacia.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.