CSU Alba Iulia-CSBT Alexandria42După dezastrul de la Sfântu Gheorghe, CSU Alba Iulia a întâlnit în cea de a 2-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin, pe teren propriu, formația CSBT Alexandria. Elevele lui Miroslav Popov nu au avut o prestație strălucită, însă au reușit să câștige întâlnirea, scor 88-57 (17-9, 21-21, 23-16, 27-11), aducând la Alba Iulia prima victorie din actualul campionat.

Miteva, Webb și Logan au jucat cu temperatură

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Jocul mai slab din tabăra echipei CSU Alba Iulia poate fi pus și pe seama unor probleme medicale. Potrivit antrenorului Miroslav Popov, 3 dintre jucătoarele de bază ale formației din Alba Iulia, Stefka Miteva, Asia Logan și Adrienne Webb au avut temperatură în timul jcoului, motiv pentru care randamentul acestora nu a fost la cei mai buni parametri.

”A fost un joc mai slab, însă am avut 3 jucătoare care au avut temeperatură. Nu mi-au spus înainte de joc pentru că au vrut să evolueze. Facem antrenamente grele, dure, iar acest lucru se vede în special în prima parte a jocului, deoarece fetele se mișcă greu”, a precizat Miroslav Popov, antrenorul echipei CSU Alba Iulia.

Cu aproximativ 200 de fani în tribune, CSU Alba Iulia a încercat să șteargă jocul prost făcut la Sfântu Gheorghe. Adverasarele albaiuliencelor, baschetbalistele din Alexandria nu au reușit să pună mari probleme formației din Cetatea Marii Uniri, însă jocul din Sala ”Universității” a fost unul șters, fără prea multe faze spectaculoase.

Alexandria a fost adversarul formației CSU Alba Iulia și în optimile de finală ale Cupei României, dublă câștigată fără emoții de trupa lui Popov. În primele 10 minute ale jocului, punctele au întârziat să apară pe tabelă, iar după primele 5 minute cele două formații se aflau la egalitate, scor 5-5. În cele din urmă sportivele pregătite de sârbul Popov au forțat în atac și s-au impus cu 17-9.

Cel de-al doilea sfert a fost unul foarte echilibrat, cu multe greșeli în ambele tabere, iar la pauza mare, tabela indica scorul de 38-30 în favoarea echipei CSU Alba Iulia. Miroslav Popov și-a certat elevele în repetate rânduri, însă a și contestat de mai multe ori prestația celor doi arbitri la unele faze.

Joc modest – victoria adusă de experiență

CSU Alba Iulia a avut un joc modest, atât în defensivă, cât și în atac, însă plusul de experiență din lotul condus de Miroslav Popov și-a spus cuvântul, iar victoria i-a revenit formației din Ardeal. Imediat după pauza mare a jocului, Sonia Ursu și colegele sale au pierdut ritmul partidei, permițându-le adversarelor să se apropie pe tabelă. Acest aspect a fost remediat rapid de tehnicianul sârb, care a apelat la mai multe schimbări, iar în cele din urmă, după 3 sferturi parcurse, CSU Alba Iulia conducea cu 61-46.

În ultimul sfert, pe fondul căderii fizice a adversarelor, CSU Alba Iulia a forțat și a reușit  ăse distanțeze pe tabelă, iar în final echipa din Alba Iulia s-a impus cu 88-57.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Vanessa Abel – 18 puncte, Mariah King – 16,  Jelena Antic – 16, Adrienne Webb – 14,  Sonia Ursu – 10,  Asia Logan – 6,  Marta Fodor – 5, Stefka Miteva – 3.

În meciul următor, CSU Alba Iulai se va deplasa la Phoenix Galați, formație care a învins-o pe ICIM Arad în prima etapă a noului sezon.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.