Astăzi, în Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918, echipa de baschet feminin, CSU LPS Alba Iulia a întâlnit, în ultimul meci din 2016, pe una dintre principalele contracandidate la promovarea în Liga Națională, Universitatea CSM Oradea. Cu șase victorii la activ, elevele antrenate de profesorul Nicușor Marcu au continuat șirul evoluțiilor foarte bune și astăzi au reușit cea de a șaptea victorie. Cu Kelly Walter, Georgiana Plăvițu, Alexandra Bobar, Adina Ivașcu, Florina Rusu în mare formă, baschetbalistele de la CSU LPS Alba Iulia s-au impus cu scorul de 69-67. 


Pe principiul ca un succes aduce, în mare măsură, un alt succes, fiind vorba despre optimismul insuflat, dar și despre satisfacția jocurilor bune făcute, astăzi, CSU LPS Alba Iulia a reușit cea de-a șaptea victorie din acest campionat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciul în sine a fost unul foarte plăcut, electrizant, un joc cu execuții frumoase și cu foarte multă determinare. Răsturnările de situație au ținut suspansul până aproape de final. Cu un public minunat în spate, echipa albaiuliană a pus pe parchet scenariul tactic potrivit pentru a obține, după cele patru acte, victoria.  Și asta s-a și reușit,dar după un meci de luptă și de concentrare.

Un prim sfert s-a jucat într-o notă tactică excelentă. Jocul bun agresiv făcut și concentrarea de sub panou, au făcut ca  echipa albaiuliană să aibă un avantaj de zece puncte. În sfertul al doilea, oaspetele de la Oradea au făcut tot posibilul ca să rămână în meci. Au și reușit acest lucru impunându-se cu 16-12. Practic, la pauza mare, diferența de scor a fost de doar șase puncte în favoarea albaiuliencelor.

Și după pauza mare s-a păstrat un oarecare suspans, datorită avantajului fragil avut de echipa albaiuliană, însă elevele lui Nicușor Marcu au răspuns tactic foarte bine și în sfertul al treilea, pe care l-au câștigat cu 17-14.

A altă notă de dramatism a avut și ultimul sfert, datorită unei evoluții foarte bune a oaspetelor. Cu șapte minute înainte de finalul partidei, CSU LPS Alba Iulia a avut doar un singur punct în avantaj. Apoi s-a intrat în ultimele 90 de secunde și oaspetele aveau două puncte avans pe tabelă. Sfertul patru a revenit oaspetelor cu scorul de 12-19, dar victoria a fost de partea gazdelor de astăzi.

După ce au condus ostilitățile aproape tot meciul, pe final albaiuliencele au trăit periculos. Dar până la urmă, s-a terminat cu acest avantaj de două puncte pentru echipa CSU LPS Alba Iulia.

Pentru formația din Cetatea Marii Uniri au punctat: Georgiana Plăvițu 18, Kelly Walter 17, Alexandra Bobar 14, Florina Rusu 9, Adina Ivașcu 6, Daniela Enache 3, Alexandra Boțan 2.


Acest meci a fost ultimul pe anul 2016. După o scurtă vacanță, elevele lui Nicușor Marcu se vor întoarce din nou pe parchet, deoarece pe 15 ianuarie 2017 se vor deplasa la Timișoara, pentru întâlnirea cu SCM-ul local.


Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.