diana-ignatMunca și eforturile antrenorilor de la LPS Alba Iulia, la baschet feminin, au fost mereu răsplătite de rezultatele notabile obținute pe teren, iar acum  a venit rândul ca din Cetatea Marii Uniri să pornească și o junioară extrem de promițătoare, vorbim aici despre Diana Ignat, sora portarului de la FC Brașov, Vlad Ignat. 

În ciuda vârstei fragede, Diana Ignat reprezintă unul din numele care promite, iar viitorul ei în baschet se anunță a fi unul extrem de strălucit.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Carte de vizită: 

Nume: Diana Ignat

Data nașterii: 09.02.2002

Înălțime: 1.71 metri

Post: Pivot-extremă

Echipa preferată: CSU Alba Iulia

Caracterizare prin proprii ochi:

În ciuda vârstei, Diana Ignat este destul de matură și atunci când a venit vorba de propria descriere a știut să-și atingă cu exactitate punctele forte, dar și cele nevralgice.

„Sunt o jucătoare ambițioasă, egoistă uneori, dar îmi doresc mereu să ajung cât mai sus indiferent de obstacolele pe care le întâlnesc”, a declarat Diana Ignat, baschetbalistă LPS Alba Iulia

În prezent sportiva din Alba Iulia evoluează pentru echipele U-16 și U-18 a LPS Alba Iulia și va cocheta probabil și cu echipa din Divizia A CSU LPS Alba Iulia.

Unde se vede peste 5 ani? 

Întrebată unde se vede peste 5 ani, Diana Ignat a menționat că-și dorește să evolueze în Liga Națională de Baschet Feminin alături de CSU Alba Iulia.

„Îmi doresc ca Liga Națională de baschet feminin să revină în Alba Iulia cât mai repede, sperând să fiu și eu componentă de bază a echipei! Dacă nu va fi să fie la Alba Iulia atunci la o echipă care mă va dori. Și binențeles să nu uităm de echipa națională unde îmi doresc cu ardoare să joc la toate campionatele organizate de Federația Română de Baschet la nivelul lotului național”, a mai punctat Diana Ignat.

Văzută prin ochii antrenorului

Unul dintre antrenorii care a contribuit decisiv la ascensiunea Dianei Ignat este Valentin Urian, însă merite a avut și Nicușor Marcu.

„Sunt multe de spus despre Diana dar voi încerca să fiu scurt. Diana e genul de jucătoare pe care orice antrenor ar vrea să fie la el în echipă, deci eu sunt un antrenor fericit. Este o jucătoare foarte ambițioasă, perfecționistă, una dintre jucătoarele de bază ale echipei. Este o jucătoare disponibilă la efort, are realizări de finețe cu un grad mare de anticipație un All around player, adică face față tuturor situațiilor de joc, una dintre jucătoarele determinante prin atitudine și un exemplu de dăruire”, a declarat Valentin Urian, antrenorul LPS Alba Iulia U-16.

Unde o vede antrenorul peste 5 ani?

La fel ca și Diana Ignat și antrenorul Valentin Urian a fost întrebat de viitorul baschetbalistei pe care o pregătește.

„O văd pe Diana la una din echipele de Liga Națională sau chiar din străinătate. Plus normal o văd o componentă a lotului național”, a mai punctat Urian.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.