CSU Alba Iulia-CSBT Alexandria28Știrea că Miroslav Popov a devenit noul antrenor al naționalei de baschet feminin a României, a făcut înconjurul interentului în câteva clipe, imediat după ce Federația Română de Baschet a făcut acest anunț. Printre singurele persoane care nu știau acest lucru, se numără însuși noul tehnician al naționalei de baschet a României, Miroslav Popov, care a primit vestea în drum spre Galați, de la redactorii absport.ro

Iată cum arată comunicatul oficial, postat pe site-ul frbaschet.ro:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Biroul Federal al FRB a validat numirea tehnicianului sârb Miroslav Popov (58 ani) la cârma naționalei de senioare a României. Antrenorul echipei CSU Alba Iulia are un CV impresionant, de numele lui legându-se formarea echipei de succes Hemofarm Vrsac, care a dominat ani buni baschetul feminin din Serbia. De asemenea, Miroslav Popov a fost, între 1999 și 2005, antrenorul principal al naționalei feminine a Serbiei (indiferent de numele sub care reprezentativa a participat în acei ani în competițiile FIBA – Iugoslavia sau Serbia-Muntenegru), cu care a reușit o clasare pe locul 5 la Eurobasket Women 2001, un loc 8 la Eurobasket Women 2003, dar și o clasare pe locul 10 la Campionatul Mondial de baschet feminin din 2002.

În zilele imediat urmatoare, Miroslav Popov urmează să-și definitiveze staff-ul, dar și lotul de jucătoare cu care va “ataca” primele meciuri din campania de calificare a tricolorelor la Eurobasket Women 2017, cu Bosnia-Herțegovina și Israel, programate luna viitoare”, se arată în comunicat.

Sunat pentru a oferi informații referitoare la partida de mâine a echipei de club CSU Alba Iulia, Miroslav Popov a fost întrebat și despre hotărârea federației de baschet. Acestuia nu i-a venit să creadă ș ia precizat că nu a fost contactat de nimeni.

”Vorbiți serios? Eu nu am fost contactat! Este comunicat oficial pe frbaschet.ro?”, a fost prima reacție a tehnicianului sârb.

Trecând peste acest moment neplăcut, Miroslav Popov s-a declarat onorat de această decizie și a precizat că va lupta să califice România la Europeanul din 2017.

”Sunt foarte onorat că am fost ales antrenor al naționalei de senioare a României. Avem foarte mult de muncit, într-un timp relativ scurt. Grupul nu este ușor de ale, însă nici dificil. Sper să găsesc înțelegere din parte jucătoarelor și să luptăm cu toții pentru un singur obiectiv: acela de a califica România la Euro 2017. Vreau să batem Bosnia&Herțegovina și Israelul și să mergem la turneul final, pentru că suntem conștienți că grupa va fi câștigată de Turcia. Va fi o mare miză pentru celelalte 3 formații, însă sper să dăm tot ce este mai bun și să ne realizăm obiectivul”, a adăugat Miroslav Popov, care a demonstrat că are temele foarte bine făcute pentru a prelua naționala de senioare a României.

Cel mai probabil, Popov va colabora la națională cu secundul său de la Alba Iulia, George Lăncrănjan.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

  1. […] „Sunt foarte onorat că am fost ales antrenor al naționalei de senioare a României. Avem foarte mult de muncit, într-un timp relativ scurt. Grupul nu este ușor de ales, însă nici dificil. Sper să găsesc înțelegere din partea jucătoarelor și să luptăm cu toții pentru un singur obiectiv: acela de a califica România la EURO 2017. Vreau să batem Bosnia&Herțegovina și Israelul și să mergem la turneul final, pentru că suntem conștienți că grupa va fi câștigată de Turcia. Va fi o mare miză pentru celelalte trei formații, însă sper să dăm tot ce este mai bun și să ne realizăm obiectivul”, a declarat Miroslav Popov pentru site-ul absport.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.