CSU - U CJ 17Naționala de baschet feminin a României a debutat astăzi, la Cluj în preliminariile pentru Campionatul European de Baschet din 2017. Tehnicianul echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov s-a aflat pentru prima dată pe banca selecționatei țării noastre, alături de albaiulianul George Lăncrănjan, secund al României. Echipa condusă de Mirolsav Popov s-a impus cu 67-65 (27-17, 18-14, 7-14, 15-20), debutând cu dreptul în Grupa H de calificare la europeanul de baschet care va avea loc în 2017.

România a avut un start de meci perfect, cu o sală plină în spate la Cluj, punctând în primul sfert nu mai puțin de 27 de puncte. Nici în al doilea sfert internaționalele pregătite de Miroslav Popov nu s-au descurcat rău, iar la pauză tabela indica scorul de 45-31 în favoarea țării noastre.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel de-al 3-lea sfert a fost unul de coșmar pentru Mărginean și compania, care au marcat doar 7 puncte, permițându-le bosniacelor să revină pe tabelă, iar înainte de ultimele 10 minute ale partidei, scorul era 52-45. Mai mult, în ultima pătrime a partidei de la Cluj, trupa lui Popov a avut de suferit, iar vizitatoarele s-au apropiat la doar un punct (62-61).

Miroslav Popov a gestionat momentul critic al fetelor sale și le-a certat puțin pe acestea, care și-au revenit și s-au distanțat din nou e tabelă, iar în cele din urmă s-au impus cu 67-65.

Jucătoarea echipei CSU Alba Iulia, Sonia Ursu a fost folosită puțin la acest meci, iar fostele jucătoare ale trupei din Cetatea Marii Uniri, Annemarie Părău (15 puncte), Ancuța Stoenescu (7) și Milica Deura (7) au avut evoluții apreciabile.

Miercuri, naționala României de baschet feminin, condusă de Miroslav Popov și George Lăncrănjan va juca al doilea meci de calificare, în deplasare contra Israelului.

sursa foto: totalbaschet.ro

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.