romania turcia 1Naționala de baschet feminin a României a jucat sâmbătă la Cluj- Napoca cel de-al 3-lea meci din cadrul Grupei H pentru calificarea la Europeanul din 2017. Selecționata pregătită de Miroslav Popov a fost foarte aproape de o surpriză, însă lipsa de concentrare din ultimul sfert și unele greșeli ale arbitrilor în favoarea oaspetelor, așa cum a declarat Popov, au condus la succesul Turciei, scor 56-45 (19-12, 10-16, 15-12, 12-5).

Atmosferă senzațională în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde aproximativ 7.000 de fani au venit să le susțină pe baschetbalistele naționalei României, asistența bătând recordul de pe întreg continentul ”bătrân” la partidele care s-au disputat sâmbătă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu Gabriela Mărginean aflată în zi mare, România a început lupta contra Turciei, fiind sprijinită de aportul mare de fani prezenți la acest duel. Cu toate acestea Turcia a făcut față presiunii și s-a impus în primul sfert cu 19-12.

În cea de a 2-a pătrime România a răspuns uralelor publicului clujean și a reușit să practice un baschet de nivel superior, izbutind să recupereze din diferență, iar Turcia a intrat la cabine cu un avantaj fragil, de un singur punct, scor 29-28.

După pauza mare, România a predat din nou inițiativa, iar Turcia a speculat fiecare greșeală a sportivelor pregătite de Miroslav Popov și a reușit să se distanțeze din nou pe tabelă, iar înainte de ultima pătrime oaspetele conduceau cu 44-40.

Echilibrul s-a rupt total în ultimul sfert, când România a ratat mai multe oportunități de sub panou, iar Turcia a fructificat fiecare șansă. În aceste momente selecționerul României, Miroslav Popov a punctat că arbitrii le-au ajutat puțin pe baschetbalistele din Turcia, însă superioritatea acestora a fost vizibilă, atât din sală cât și din fața micilor ecrane, acestea impunându-se cu 56-45.

Pentru România a evoluat aproape 6 minute și baschetbalista de la CSU Alba Iulia, Sonia Ursu, aceasta reușind două recuperări.

Cea mai bună marcatoare de la România a fost Gabriela Mărginean, cu 12 puncte, urmată de Stoenescu 7, Paşcalău 7, Parau 6, Pop 6, Stoiedin 5, Irimia -2.

Naționala României va juca miercuri, în deplasare, returul cu Bosnia&Herțegovina.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.