CSU - Olimpia Brasov-12În urma comunicatului de presă emis de CSU Ala Iulia, Sabin Gherdan, fondatorul site-ului totalbschet.ro şi agentul sportivei Shawnta Dyer a transmis un drept la replică, respingând majoritatea punctelor cuprinse în materialul direcționat de CSU Alba Iulia.

Vă prezentăm mai jos dreptul la replică în format integral:
Subsemnatul Sabin Gherdan, ca urmare a comunicatului de presă, neînsușit, remis în cursul zilei de luni (21.03) de către Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia, prin care mi s-au adus atacuri personale cât și la adresa redacției totalbaschet.ro, doresc să fac următoarele precizări:
1. De-a lungul celor cinci ani de existență site-ul Total Baschet s-a confruntat cu nenumărate „piedici” venite din partea unor terțe persoane care au încercat să decredibilizeze informațiile prezentate pe site-ul nostru, cu scopul evident de a ascunde sau a denatura faptele lipsite de demnitate și respect asupra jocului de baschet, comise de către aceștia.
Au apelat la întreg arsenalul pe care l-au avut la dispoziție, au tras orice sfoară posibilă pentru a-și îndeplini obiectivul. Fără succes.
Toate aceste trăiri s-au transformat în experiență, iar în actualmente ne aflăm în fața unui nou episod. De această dată din partea Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia ce este de părere că am prezentat tendențios situația din cazul sportivei Shawnta Dyer.
2. Cu toate că se intitulează drept un comunicat de presă obiectiv, afirmațiile susținute prin respectivul document denatureaza în mod vădit întreaga stare de fapt a situației ivite în cazul de față încercând să mute atenția spre elemente neadevărate și nefondate. Reaua credință este demonstrată prin prezentarea trunchiată a capitolui trei, articolul IV din contract privind dreptul sportivei de a refuza participarea la antrenamente și jocuri oficiale în cazul în care nu sunt onorate, la timp, drepturile salariale ale sportivei sau ale agentului. Conform acestui articol sportiva are dreptul să nu se antreneze sau să participe la jocuri, dacă nu este plătită complet (salariu + penalități de întârziere) respectiv dacă comisionul de agent nu este achitat în termen. În realitate clubul nu s-a achitat complet de nicio sarcină dintre cele două enumerate, iar astfel sportiva a uzat legal și contractual de clauza din articolul IV. Articolul IV mai menționează expres faptul că „dacă jucătoarea decide să nu se antreneze și să participe la jocurile echipei, clubul nu va putea sancționa sportiva respectiv clubul nu va putea considera această acțiune ca o încălcare a contractului”.
Dacă aspectele prezentate în comunicatul de presă ar fi fost reale, de ce clubul nu a ales, până acum, sancționarea sportivei și rezilierea contractului? De ce a evitat și evită precizarea în clar a situației sportivei? De ce nu a mers mai departe cu plângerea penală pentru șantaj prin care a încercat să-și constrângă propria sportivă să joace în semifinalele LNBF?
3. Clubul s-a obligat expres la obținerea vizei de muncă a sportivei. Prin modul de redactare al clauzei contractuale, rezultă fără echivoc că obligația asumată este una de rezultat și nu de mijloace. Cu alte cuvinte clubul nu trebuie să depună toate diligențele necesare pentru a obține viza de muncă, ci trebuie să o și obțină. Conform art. 3 alin. (2) Cod Civil, clubul este asimilat profesioniștilor și nu poate să invoce propria neglijență, lipsă de informare, cu privire la situația anterioară a sportivei, cu atât mai mult cu cât cunoaște procedura de obținere a vizei precum și datorită faptului că s-a obligat expres față de sportivă. Conform acestui raționament, asigurarea asistenței legale în vederea obținerii vizei de muncă este implicit asumată prin clauza prevăzută de art. VI al contractului.
4. La antrenamentul din data de 15.03.2016 sportiva nu s-a prezentat cu o anexă la contract privind un bonus suplimentar, „amenințând că în cazul în care nu va fi semnat nu va participa la următoarele activități ale echipei”. Sportiva a lăsat antrenorului o copie de pe un act unilateral, semnat de către agenție, ce informa că sportiva a decis să activeze clauza din punctul IV al contractului. Prin această interpretare înaintată de club, fără a fi bazată pe fapte reale, se demonstrează încă o dată reaua credință a clubului.
5. Dacă clubul ar fi avut dreptate în toată această poveste, de ce domnul președinte a refuzat fără vreun temei contractual plata sportivei Vanessa Abel, accidentată ca urmare a peste 15 jocuri susținute într-un interval scurt, din postura de singurul fundaș al echipei – la vremea respectivă – pentru simplu fapt că provine de la aceeași agenție precum Shawnta Dyer?
6. În concluzie, care este logica pentru care clubul se rezumă la a amenința sportiva și site-ul nostru cu judecata, fără a acționa în consecință? Evident, întrebarea este retorică.
7. Am ales să nu dăm curs publicării comunicatului de presă remis de către Clubul Sportiv Universitar Alba Iulia deoarece documentul nu este însușit de vreo persoană cu funcție de conducere sau reprezentată de avocat, nefiind prezent niciun nume sau semnătură.  Nu ne-ar surprinde ca în cele din urmă, persoanele din conducere, să se delimiteze de document afirmând că nu este un act oficial al clubului.
8. Conform capitolului 13 al contractului, art. I, domnul președinte Bogdan Duma garantează cu propriul patrimoniu în cazul în care clubul nu se achită de obligațiile financiare asumate față de sportive..

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sabin Gherdan
22.03.2016

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.