CSU Alba Iulia-CSBT Alexandria22Venită după o victorie muncită și importantă obținută la Galați în urmă cu o săptămână, CSU Alba Iulia întâlnește sâmbătă după-amiază, cu începere de la ora 18:00, pe propriul teren pe BCM Danzio Timișoara, într-o partidă care contează pentru etapa a IV-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Disputa se anunță a fi una echilibrată, cu gazdele însă favorite, deoarece joacă în Sala de Sport a Universității, în fața propriilor suporteri, au un ascendent moral dat de victoria din etapa precedentă, dar și datorită scorului întâlnirilor directe, care indică 11-5 pentru CSU.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Totuși trupa lui Popov trebuie să fie atentă și să nu comită prea multe greșeli, pentru că întâlnește o echipă care s-a întărit mult în pauza competițională de vară și chiar dacă se confruntă momentan cu oarecare probleme financiare, are obiective îndrăznețe în acest campionat.

În primele etape ambele echipe s-au impus de două ori, dar au și suferit câte o înfrângere drastică în deplasare. Astfel, CSU Alba Iulia a pierdut fără drept de apel în prima etapă la Sf. Gheorghe, cu scorul de 36-70, pentru ca apoi să treacă lejer, de CSBT Alexandria, scor 88-57, în cea de-a doua etapă, respectiv după un meci echilibrat de Phoenix la Galați, cu 70-65, în etapa cu numărul III.

De cealaltă parte, BCM Timișoara a învins și ea acasă după un meci strâns pe Univ. Cluj-Napoca, scor 75-71, mult mai ușor pe CSM Satu Mare, cu 97-64, dar a pierdut drastic cu ICIM Arad, cu 80-50.

În întâlnirile directe scorul este clar favorabil gazdelor, 11-5, universitarele reușind să se impună în ultimele 5 dispute față în față. În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de șase jucătoare străine și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce BCM Danzio dispune de doar cinci baschetbaliste de peste hotare, restul fiind sportive autohtone tinere, dar de perspectivă.

Astfel, la CSU evoluează 6 straniere (americancele Vanessa Abel, Asia Logan, Mariah King și Adrienne Webb, respectiv bulgaroaica Stefka Miteva și macedoneanca Jelena Antic), respectiv 2 baschetbaliste autohtone (Sonia Ursu și Elena Dincă), toate nou-sosite la Alba Iulia, din lotul de sezonul trecut regăsindu-se și anul acesta Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Mihaela Gherman și Andreea Beldian. Banca tehnică este formată în continuare din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund.

De cealaltă parte, trupa din Timișoara are în echipă cinci sportive din străinătate, două din Statele Unite ale Americii și trei sârboaice. De remarcat faptul că din lotul condus de Bogdan Bulj face parte în continuare promițătoarea sportivă româncă, Alexandra Dumitrache, dar și câteva sportive foarte tinere, aflate la prima experiență în prima ligă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.