CSU Alba Iulia-VS Praga111Minutul 3 al sfertului secund din întâlnirea CSU Alba Iulia – VS Praga. Întâlnirea programată în Sala Universității din Alba sub privirile a unui public numeros, venit să vadă echipe lui Miroslav Popov la cel de-al 3-lea ”debut” în Liga Europei Centrale se anunța una la discreția gazdelor. Stefka Miteva, pivotul CSU Alba Iulia primește o minge sub panou și în momentul în care dorește să scape de marcaj pentru a-și crea poziția de aruncare, este dezechilibrată. Această cade fulgerată, iar țipătul ei aduce liniște în sala plină.

Echipa medicală a ajuns devreme la bulgăroaică. Aceasta avea fața acoperită de propriile palme, semn că accidentarea era una gravă. A fost condusă pe brațe până la bancă. Miroslav Popov avea deja gânduri negre, văzându-și pivotul căzut la datorie, cu lacrimi în ochi și cu durere, care putea fi citită pe față. ”Stefi” plângea în hohote și își privea îngrozită piciorul, acoperit cu gheață.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

CSU Alba Iulia-VS Praga116Colegele de pe bancă încercau să o alinte, să o facă să uite de durere, însă Miteva intrase deja într-o stare depresivă, punându-și de mai multe ori mâinile în cap și gândindu-se că acest sezon s-a terminat pentru ea. A fost urcată rapid în ambulanta Crucii Roșii și a fost condusă la spital. Aici, Stefka a refuzat controlul de specialitate, iar medicii i-au aplicat doar două atele.

”Stefka a preferat să meargă acasă, în Bulgaria pentru a-și trata această accidentare. Ea oricum trebuia să ajungă în țara sa deoarece era convocată la națională. A refuzat controlul de specialitate pe motiv că se va lăsa pe mâinile doctorului naționalei Bulgariei și a fizioterapeutului de acolo. Sperăm să nu fie ceva grav”, a punctat Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia.

Miteva: ”Sunt bine! Voi juca în următorul meci!”

Interesați de soarta sportivei, am contactat-o prin intermediul unei rețele de socializare. Stefka este în Bulgaria, și-a aflat diagnosticul, iar acum se află sub tratament.

CSU Alba Iulia-VS Praga123”Sunt bine în aceste momente. Am doar o luxație la gleznă din fericire, însă am nevoie de timp pentru recuperare. Am noroc cu această pauză competițională datorată reunirii loturilor naționale și voi avea timp la dispoziție pentru a-mi trata această accidentare. Îmi doresc să mă recuperez așa cum trebuie pentru a putea juca în următorul meci al echipei mele”, ne-a transmis din Bulgaria Stefka Miteva, pivotul echipei CSU Alba Iulia. 

Liga Națională de Baschet Feminin va intra într-o scurtă pauză, cauzată de jocl naționalei de baschet feminin, ce va avea loc pe 21 noiembrie, la Cluj-Napoca împotriva Bosniei-Herțegovina. Vă reamintim că Miroslav Popov a fost numit antrenor al României, iar George Lăncrănjan va fi unul dintre secunzii sârbului.

Campionatul intern se va relua pe 29 noiembrie, când CSU Alba Iulia va evolua în deplasare la CSM Satu Mare.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.