Romania-Spania-231Au trecut 8 ani de când România nu a mai jucat la un turneu final. Culmea, în 2008, naționala lui Mutu și Chivu pe atunci, debuta la competiția continentală tot într-un meci cu Franța. Fotbalul din țara noastră a scăzut valoric în ultimii ani, multe stadioane au fost distruse, iar sportul rege, principalul ambasador al țării nu a adunat încă o măsură viabilă pentru dezvoltare, însă naționala de fotba la României a rămas încă o ”religie” în țara noastră și suporterii așteaptă rezultate mărețe, chiar dacă Hagi a agățat de mult ghetele în cui. Cu toate astea, astăzi de la ora 22.00, România se va afla în premieră pe teren la deschiderea unui turneu final, într-un meci al unei întregi națiuni, contra Franței. Albaiulianul Nicolae Stanciu, poate cel mai în formă fotbalist român la ora actuală, este anunțat titular!

Cel mai așteptat meci din istoria naționalei României, cel de deschidere al Euro 2016, va începe în scurt timp. De la ora 22.00, România vuiește și este concentrată pe duelul cu Franța, gazda turneului european.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pesimismul e în floare în ceea ce privește șansele ca reprezentativă să scoată un rezultat bun astăzi, la Paris, însă grupul condus de tata Puiu are o foame acută de rezultate, precum și dorință de afirmare.

Acest meci reprezintă și o mare mândrei pentru întreg județul Alba, Niclae Stanciu, fotbalistul Stelei aruncat în fotbalul mare de Unirea Alba Iulia va bifa prima prezență la un turneu final din partea unui albaiulian, fapt pentru care Alba va fi cu toți ochii ațintiți asupra televizoarelor și vor avea un motiv în plus să strige ”Hai România!”.

Echipele probabile:

Franța: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kante, Matuidi, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet

România: Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone

Iată și celelalte partide ale reprezentativei noastre:

Miercuri, 15 iunie
ora 19:00 (Paris): România – Elveţia – Grupa A

Duminică, 19 iunie
ora 22.00 (Lyon): România – Albania – Grupa A

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.