franta romania 2Chiar dacă meciul nu a fost unul foarte bun, toți jucătorii României au demonstrat că au tărie de caracter și, mai mult de atât, au făcut față presiunii, tocmai când se spunea că vor claca. Franța a învins România cu 2-1, după un joc defensiv aproape perfect al băieților lui Tata Puiu, tactică ce l-ar face invidios chiar și pe Diego Simeone. România nu a avut foarte multe șanse de a marca, însă fazele au fost clare, iar Bogdan Stancu a irosit două ocazii imense. Pentru francezi au marcat Giroud (57) și Payet (89), respectiv Bogdan Stancu (65), transformând un penalty obținut de albaiulianul Nicolae Stanciu.

Cel mai așteptat meci pentru români de la Euro 2016 s-a consumat! România nu a reușit să scoată un rezultat pozitiv în fața Franței la deschiderea turneului european, însă selecționata condusă de Anghel Iordănescu a făcut un meci mare pe Stade de France, a muncit din plin și a fost la două-trei minute distanță de un egal.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciul a debutat cum nu se putea mai bine pentru ai noștri, Stanciu executând perfect o lovitură de la colț, Andone a reușit să devieze pe spate, iar Bogadan Stancu s-a trezit cu balonul în picior și toată poarta în față în numai doi metri, acesta șutând exact în portarul Lloris.

Francezii s-au trezit și au fost împinși de la spate de peste 60.000 de suporteri, iar acest lucru a condus la două ocazii mari ratate la poarta lui Tătărușanu, prima, cap pe lângă a lui Giroud și a doua, bara, tot cu capul a lui Griezmann.

Încet, încet, românii au reușit să echilibreze jocul și s-a intrat la cabine cu scor alb, România rezistând în fața coloșilor Matuidi, Pogba, Giroud sau Griezmann.

Fault la Tătărușanu!

Repriza a doua a început la fel ca prima, cu România în atac! Nicolae Stanciu mângâie balonul, când cu stângul, când cu dreptul și în cele din urmă trimite o pasă de maestru pentru Bogdan Stancu, ”Motanul” demarcându-se excelent în spatele liniei cocoșului galic. Stancu a preluat pe piept și a optat pentru o reluare de efect, însă mingea s-a scurs pe lângă poartă spre disperarea a milioane de români.

Pogba a expediat un voleu scos in-extremis de Tătărușanu cu un reflex de handbal, iar două minute mai târziu, Payet centrează aproape de centrul careului, Tătărușanu aproape că prinde balonul, dar Giroud pune capul și trimite mingea în poartă pentru 1-0. La reluări se vede clar cum goalkeeper-ul naționalei noastre a fost obstrucționat în a juca balonul, motiv pentru care golul francezilor trebuia anulat.

Reușita lui Giroud nu a turnat plumb în ghetele românilor, aceștia reușind o incursiune în atac, iar după o centrare în careu și o respingere neconvingătoare a fundașilor gazdă, Nicolae Stanciu preia pe piept și încearcă o pătrundere printre doi adversari. În acel moment Evra a pus nefericit piciorul dorind să joace mingea, însă ”magicianul” albaiulian s-a poziționat excelent între adversar și balon și a fost faultat, centralul partidei acordând lovitură de la 11 metri la intervenția tușierului și a arbitrului adițional.

Bogdan Stancu a fost desemnat să execute, acesta șutând aproape pe mijlocul porții, restabilind egalitate spre bucuria celor 15.000 de fani din Saint Denis și a milioane de români din fața televizoarelor.

Am fost atât de aproape!

Jocul s-a echilibrat după golul egalizator, francezii au intrat în criză de timp, iar Chiricheș și compania au rezistat eroic în fața raidurilor ”les blues”.

Payet, cel mai bun om de pe teren, primește o minge de la Coman, intră în centru și șutează cu sete balonul în vinclu, pentru 2-1 în favoarea Franței, în minutul 89.

Rezultatul s-a păstrat până la final, însă impresia naționalei României a fost una peste așteptări, iar jucători huliți precum Chiricheș, Pintilii sau Hoban s-au ridicat la pretențiile unui turneu final și au demonstrat că România va avea un cuvânt de spus în această grupă.

Iată și celelalte partide ale reprezentativei noastre:

Miercuri, 15 iunie
ora 19:00 (Paris): România – Elveţia – Grupa A

Duminică, 19 iunie
ora 22.00 (Lyon): România – Albania – Grupa A

sursa foto: prosport.ro

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.