Metalurgistul Cugir-Millenium Giarmata53Finanțată din buzunarul gros al Primăriei Cugir, Metalurgistul, pare să fie una din formațiile abonate la ratarea obiectivelor, iar consecințele nu s-au văzut niciodată, singurii  schimbați la Cugir pentru ratarea obiectivelor au fost mereu antrenorii. 

Acum după plecarea lui Marius Opric de la Metalurgistul Cugir, oficialii echipei de sub Drăgana s-au gândit din nou la o variantă externă (din alt județ) pentru a-l înlocui, în vreme ce la nivelul județului Alba se pot întâlni antrenori cu pretenții mai mici din punct de vedere financiar și care ar putea avea rezultate similare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Absport.ro oferă conducătorilor de la Metalurgistul Cugir 10 variante „low-cost” de la nivelul județului Alba pentru postul de antrenor:

 1.  Fane Fogoroși, cu o vastă experiență la nivelul eșalonului terț, actualul antrenor al echipei Dalia Sport Daia Română ar fi putut fi o soluție viabilă pentru Metalurgistul Cugir. Un tehnician axat pe disciplina echipei și bine pregătit pentru jocul la rezultat, Fogoroși ar fi putut întinde o mână de ajutor formației cugirene.
 2. Alin Hancăș unul dintre antrenorii care a știut mereu să-și țină grupul unit, atât la Europa Alba Iulia cât și la Industria Galda de Jos. Este referent zonal al FRF, iar cu siguranță acesta are experiența necesară pentru a remonta o echipă precum este cea a Metalurgistului.
 3. Radu Andone deși are o situație contractuală delicată, Radu Andone, este un tip experimentat, care a avut rezultate bune ca jucător, iar ca antrenor este considerat unul dintre tehnicienii de perspectivă ai județului nostru.
 4. Dan Comșa aflat pe primul loc cu Viitorul Sântimbru, antrenorul Dan Comșa are o vastă experiență la nivelul Ligii a III-a, acesta fiind colaborator cu Fogoroși în perioada când CSM Sebeș era în eșalonul terț. Cu siguranță rezultatele lui Comșa din ultima vreme îl recomandă pentru un nivel superior.
 5. Mihai Manea și Raul Oargă unul dintre cele mai de succes cupluri de antrenori de la nivelul județului, Mihai Manea și Raul Oargă au știut mereu să se implice atât fizic cât și sufletește la echipele pe care le-au pregătit. Atât Manea, cât și Oargă sunt doi tehnicieni care au reușit să țină mereu o echipă unită indiferent de vicisitudinile ivite în cale.
 6. Mihai Dăscălescu unul dintre antrenorii cu cel mai mare bagaj de cunoștințe de la nivelul județului în materie de antrenorat, Mihai Dăscălescu a obținut mereu rezultate notabile în funcția de antrenor. Acesta a reușit la Zlatna cu o echipă mai mult decât mediocră să termine turul pe o locul șase, fără bani și după cum am menționat fără nume sonore în lot. La fel și la Cisnădie, antrenorul „alb-negrilor” și-a făcut datoria, însă a fost îndepărtat de la club. Cu siguranță experiența lui Dăscălescu ar fi adus un plus mare pe banca cugirenilor, dat fiind faptul că printre mentorii săi se numără și Mircea Lucescu pe care l-a avut antrenor la Rapid București.
 7. Adrian Bicheși cunoscut ca fiind un antrenor carismatic și care a știut mereu să-și strângă echipa în jurul lui, Bicheși a avut mereu rezultate atunci când a fost folosit ca „manta de vreme rea” de Unirea Alba Iulia. În opinia noastră el ar fi putut înlocui cu succes pe Marius Opric, mai ales că Bicheși este specialist în crearea unei atmosfere lipsită de presiune care aduce rezultate imediate.
 8. Doru Oancea antrenorul formației din Sebeș, are o vastă experiență atât la nivel de juniori, cât și la seniori. Tehnicianul Șurianului este renumit pentru inspirația pe care o are în efectuarea schimbărilor și pentru modul în care știe să fructifice în timpul meciului slăbiciunile adversarilor.
 9. Alexandru Kalanyos un adevărat descoperitor de talente, Sandu Kalanyos nu și-a încercat niciodată norocul la nivel de seniori, mai sus de Liga a IV-a, unde în urmă cu câțiva ani activa ca antrenor-jucător la Del Dodo Alba Iulia. Cert este faptul că tehnicianul albaiulian are o vastă experiență la nivel de juniori, iar Nicușor Stanciu este un produs al tehnicianului care acum se ocupă de CS Zlatna și Unirea Juniors.
 10. Alexandru Kilin reprezintă una dintre soluțiile de casă pe care oficialii cugirenilor le-ar fi putut alege, însă cum „Niciodată nu ești poet la tine-n sat” nu ne putem aștepta ca acesta să fie vreodată contactat de echipa Metalurgistului

Variante ar mai fi, iar din acest top, i-am exclus pe Himcinschi și Paul Ciucă deoarece ei deja activează la echipe din Liga a III-a, primul chiar cu rezultate mai bune decât cele obținute de Metalurgistul până acum, chiar și cu un buget și lot mai modest decât al formației prezidențiată de Ciprian Pahone.

Cu siguranță oficialii cugireni, alături de Călin Moldovan ne vor putea contrazice, însă promovarea este un obiectiv extrem de greu de realizat în acest moment, asta chiar dacă echipa lui Moldovan este la doar trei puncte de prima poziție. Timpul este singurul care va demonstra dacă șefii Metalurgistului au făcut o alegere inspirată.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

 1. Intr adevar nea Fane ar fi fost o solutie viabila pentru echipa noastra, dar nu cred ca isi lasa serviciul ca sa antreneze din nou in LIga a 3-a.Plus ca la Daia chiar daca nu castiga multi bani au o stabilitate financiara buna.

 2. Sunt trecute abia 6 etape si e prematur pt a trage concluzii pripite,iar Cugirul ramane una dintre fortele seriei cu sanse mari in a prinde primul loc,dar pt ca acest lucru sa se intample e nevoie de o serie de factori convergenti care pleaca in primul rand de la organizare. Un antrenor poate face minuni doar avand langa niste tipi seriosi si profi si care isi doresc foarte mult sa performeze, altfel e ca intr o lupta cu morile de vant. Oricum traim in tara tuturor posibilitatilor, mai ales in materie de fotbal si totul pare o mica gara, din care urca si coboara diversi tipi care incerca sa si castige ”pita”pe un fond al instabilitatii si al impulsivitatii deversilor nerabdatori ai sortii. Aici gresesc deopotriva,conducatori si antrenori. As sugera, ca sfat, pt conducatorii de cluburi, sa existe mai multa rabdare,alegerile sa fie facute precaut,iar proiectele sa fie durabile. Oferiti linistea si siguranta necesara porformantei. Inconstanta atrage dupa sine insuccesele. Apoi,ca sfat pt antrenori, nu preluati din mers o echipa, tineti la conduita profesionala,pregatiti va bine pana in cel mai mic detaliu,aduceti va oamenii pe care contati si care se pliaza pe sistemul gandit de voi,altfel va fi un dute-vino perpetuu. Cu siguranta vor aparea si succesele. Traim intr o perioada in care schimbarea e la mare pret si de fapt uitam ca aceasta apare pe un fond de nesiguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.