După ce v-am prezentat cifrele primei părți din campioantele fotbalistice de seniori din județul Alba, a venit vremea juniorilor. Competițiile juvenile de la nivel de județ sunt atractive, disputate și echilibrate, punctându-se nu mai puțin de 1523 de goluri în toate întrecerile. Cel mai bun atac se află la CS Zlatna, care a punctaat de 76 de ori. Cea mai perforată defensivă este cea a echipei Viitorul Spicul Daia Română, ce a încasat 120 de goluri, iar cea mai bună apărare o găsim la LPS Sebeș și Europa Alba Iulia la Juniori D, respectiv CS Zlatna la Juniori E, toate cele 3 echipei primind doar 3 goluri.

  • Juniori A1, Seria I: 376 de goluri

Prima serie a juniorilor Under 19 angrenați în competiția județeană este condusă de CS Zlatna, atât în clasament, cât și la numprul de goluri marcate, trupa lui Ionel Danciar punctând de 76 de ori în turul de campionat. Cea mai bună apărare din această serie le aparține tot celor de la CS Zlatna, iar cea mai slabă defensivă este la Viitorul Spicul Daia Română, care a primit 120 de goluri, tot echipa din Daia deținând și ”recordul” pentru cel mai mic număr de goluri marcate – 12. 

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Topul golgeterilor: 1. Alin Rațiu (Inter Ciugud) – 23 goluri, 2. Răzvan Purda (Energia Săsciori) – 20 goluri, 3. Darius Cristea (CS Zlatna) – 16 goluri.


  • Juniori A1, Seria a II-a: 340 de goluri

Seria a 2-a a juniorilor ”mari” este condusă de CSȘ Blaj la toate capitolele. Echipa pregătită de către Alin Hancăș are cel mai bun atac, cu 75 de goluri, precum și cea mai tare defensivă, primind doar 5 goluri în turul de campionat. Cea mai slabă apăarare este a ”lanternei” Rapid CFR Teiuș, care  încasat 84 de goluri, iar cel mai ”neinsiprat” atac este al Fortunei Lunca Mureșului, care a bifat doar 11 goluri.

Topul golgeterilor: 1. Ioan Cociș (CS Ocna Mureș) – 37 goluri, 2. Darius Mihu (CSȘ Blaj) – 32 goluri, 3. Sebastian Șimandi (Olimpia Aiud) – 16 goluri.


  • Juniori C: 184 de goluri

Luptă nebună în campionatul Juniorilor C, unde Unirea Alba Iulia și Rival Alba Iulia luptă pentru supremație. Cel mai bun atac este cel al uniriștilor, care au punctat 42 de goluri, aceștia având și cea mai nbună apărare, alături de Rival Alba Iulia, cele două echipe încasând doar 9 goluri. Cele mai multe goluri încasate – 30 la număr le aparțin fotbaliștilor de la Arieșul Apuseni Baia de Arieș, care au și cel mai slab atac, cu doar 7 reușite în acest tur.

Topul golgeterilor: 1. Cătălin Miclea (Unirea Alba Iulia) – 14 goluri, 2. Marius Dani (CSȘ Blaj) și Vlad Domșa (Unirea Alba Iulia) – 9 goluri, 3. George Mardache (LPS Sebeș) – 7 goluri.


  • Juniori D, Seria I: 133 de goluri

Un alt eșalon cu o luptă ”oarbă”, între LPS Sebeș și Europa Alba Iulia, despățite doar de un punct în vârful ierarhiei. Cel mai prolific atac este cel al liderului, LPS Sebeș, care a punctat de 32 de ori. Sebeșul și Europa au cea mai tare defenisvă, încasând doar 3 goluri în prima parte a campionatului. Cele mai slabe defensive le găsim la CS Sebeș 2014 și Performanța Ighiu, ambele formații primind 30 de goluri. Cel mai ”neinspirat” atac le aparține celor de la Metalurgistul Cugir și CS Sebeș 2014, care au marcat doar 7 goluri în tur.

Topul golgeterilor: 1. Darisu Stănilă (LPS Sebeș) – 12 goluri, 2. Nicolae Lazăr (CSO Cugir) – 8 goluri, 3. George Mărginea (Unirea Alba Iulia) și Rareș Iancu (Unirea Alba Iulia) – 6 goluri.


  • Juniori D, Seria a II-a: 164 de goluri

Revelația Industria Galda de Jos este lider autoritar în seria a 2-a din campionatul Juniorilor D. Echipa condusă de Marius Podar are cel mai bun atac și cea mai bună apăarare din serie, cu 46 de goluri marcate și doar 8 goluri primite. Gaz Metan Valea Lungă a încasat cele mai multe goluri – 39, iar cel mai slab atac îl are Olimpia Aiud, echipă care a marcat doar două goluri.

Topul golgeterilor: 1. Valentin Boldea (CSȘ Blaj) – 18 goluri, 2. Denis Fățan (Industria Galda de Jos)  – 12 goluri, 3. Darius Trifu (Industria Galda de Jos) – 10 goluri.


  • Juniori E, Seria I: 168 de goluri

La fel ca în fiecare sezon fotbalistic din Alba, una dintre cele mai apreciate competiții este cea a Juniorilor E. Prima serie este dominată de CS Sebeș 2014, echipă care are și cel mai bun atac, cu 38 de goluri date. CS Zlatna a primit doar 3 goluri și are cea mai bună defensivă, iar în ”oglindă” se află Performanța Ighiu, echipă care a încasat 53 de goluri. Formația care a dat cele mai puține goluri în turul de campionat – 8 la număr este Unirea Alba Iulia.

Topul golgeterilor: 1. Ștefan Glonț (ACS Sebeș 2014) – 19 goluri, 2. Roberto Pandor (Europa Alba Iulia) – 15 goluri, 3. Denis Gligor (Europa Alba Iulia) – 14 goluri.


  • Juniori E, Seria a II-a: 158 de goluri

În cea de a 2-a serie de la Juniori E, Juniorul Aiud se luptă cu Speranța Albac pentru calificarea la turneul final. Micuții fotbaliști de la Albac au cea mai tare ofensivă cu 33 de goluri marcate, pe când defensivele cele mai bune le găsim tot la primele clasate, atât Juniorul Aiud cât și Speranța Albac primind doar 8 goluri. Defenisva care a fost trecută de cele mai multe ori se află la Industria Galda de Jos, care a primit 59 de golrui, formație care deține și cel mai slab atac, cu doar 13 goluri marcate.

Topul golgeterilor: 1. Marius Șandru (Unirea Juniors Alba Iulia) – 13 goluri, 2. Alexandru Ignea Pașca (Speranța Albac) – 13 goluri, 3. Eneas Horvath (CS Ocna Mureș) și Marius Crișan (Juniorul Aiud) – 9 goluri.


Având în vedere că s-a pus punct tuturor competițiilor di nacest an, urmează o perioadă cu mai multe turnee de sală pentru fotbaliști, în special pentru cei mici, iar primăvara se anunță una încinsă în toate campionatele juvenile de sub egida AJF Alba.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.