Energia Sasciori-Muresul VIntu de Jos54Fotbalul amator din județul Alba este unul de o valoare destul de ridicată, în comparație cu alte județe. Acest lucru este certificat de câștigătoarele Ligii a 4-a Alba din ultimii 4 ani, care au reușit să facă pasul în eșalonul terț al țării. De asemenea, Liga a 5-a este un campionat atractiv, participând nu mai puțin de 34 de echipe, împărțite în 3 serii, pe criteriu geografic. Cele 50 de echipe participante în campionatele de seniori au marcat în noul sezon 338 de goluri.

Liga a 4-a

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În cele 6 etape parcurse din Liga a 4-a s-au marcat 142 de goluri. Performerele sunt Euro Șpring (are un meci mai puțin) și Mureșul Vințu de Jos, fiecare cu câte 14 goluri marcate. Liderul Ligii a 4-a, Euro Șpring are și cea mai bună defensivă, încasând un singur gol, de la Olimpia Aiud. Cea mai slabă apărare o posedă moții de la Cuprirom Abrud, ce au primit 23 de goluri în cele 6 etape. Tot elevii lui Costică Moldovan au și cel mai slab atac, reușind doar două goluri în cele 6 etape parcurse din Liga a 4-a.

Liga a 5-a

După 3 etape bifate în Liga a 5-a, s-au marcat 196 de goluri în total, cele mai multe în Seria a 2-a, care are o echipă în plus față de celelalte serii.

Seria 1

În Seria 1 din Liga a 5-a s-au marcat 65 de goluri în cele 3 etape, cu o medie de mai bine de 30 de goluri pe etapă. Cele mai multe golrui marcate în această serie au fost reușite de Voința Stremț – 9. Industria II, satelitul formației din Liga a 3-a are cea mai bună apărare, primind un singur gol. Cea mai slabă apărare este a celor de la Crăciunelu de Jos – 10 goluri. Viitorul Sântimbru II are cel mai slab atac, cu un singur gol marcat.

Seria a 2-a

Cu 12 echipe participante, cele mai multe din ultimul eșalon fotbalistic al județului, în seria a 2-a s-au marcat în cele 3 etape 71 de goluri. Liderul la golaveraj al campionatului, Fortuna Lunca Mureșului a înscris de cele mai multe ori, 13 goluri. Cea mai bună defensivă este a celor de la Progresul Fărău, cu un singur gol primit. Șoimii Ciumbrud este echipa care a scos de cele mai multe ori balonul din proprie poartă – 14 goluri primite, dar și formația care a reușit să înscrie o singură dată în acest debut de campionat.

Seria a 3-a

Seria a 3-a este condusă autoritar de Hidromecanica Șugag, formație care excelează la toate capitolele. Lider cu maximum de puncte după 3 etape, Șugagul are cel mai bun atatc – 11 goluri marcate și cea mai bună defensivă – un singur gol primit. Cele mai mute goluri le-au încasat ASC Pianu II și Voința Beldiu – fiecare câte 9 goluri primite. Cel mai slab atac îl are Del Dodo Alba Iulia, cu un singur gol marcat.

În cele două tururi ale Cupei României – faza pe județul Alba s-au marcat 115 goluri.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.