Performanta Ighiu-Metalurgistul Cugir83Nu este secret faptul că Performanța Ighiu este revelația sezonului din Liga a III-a, Seria a IV-a. Cu doar două înfrângeri în 12 partide, gruparea pregătită de Adorian Himcinschi a reușit să pună Ighiul pe harta fotbalistică a țării.

Cu cifre impresionante, gruparea nou-promovată reușește să surprindă eșalonul terț cu prestațiile sale dar și cu rezultatele obținute. Cu șapte victorii, patru remize și două înfrângeri, elevii lui Himcinschi se clasează pe locul trei, peste Cugir. Întrebat care e secretul succesului, antrenorul Performanței, Adorian Himcinschi a răspuns cu mult entuziasm la întrebările noastre și a recunoscut totodată că a avut mereu încredere în echipa pe care o pregătește.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Secrectul? Nu știu dacă există un secret, obiectivul trasat de conducere este locurile 1-10, obiectivul pe care l-am declarat în vară era evitarea retrogradării, era normal, o echipă venită de la Liga a IV-a, cu foarte puține transferuri să își propună alte țeluri. Totuși, în sinea mea aveam convingerea că putem avea rezultate mult mai bune, dar n-am vrut să pun presiune pe jucători”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenor principal Performanța Ighiu. Tehnicianul Performanței a menționat faptul că jucătorii lui au ascultat indicațiile sale, iar acest lucru a făcut ca echipa lui să fie pe podium în Liga a III-a. „Nu pot să zic că e un secrect, din punctul meu de vedere contează foarte mult disciplina atât în afara terenului, cât și în teren, contează, deoarece avem o echipă tânără, iar dacă reușești să-i faci să înțeleagă că viața din afara orelor de antrenament e la fel de importantă ca viața din orele din antrenament atunci poți avea rezultate”, mai punctat Adorian Himcinschi.

Performanta Ighiu -CNS Cetate Deva63Și-a făcut super echipă din jucători refuzați de alții

În trecut, o parte din fotbaliștii din lotul lui Adorian Himcinschi au colaborat sau au fost la un pas să o facă cu Cugir, formație ce a îndepărtat toți fotbaliștii din Alba Iulia.

Dacă Potopea, Negură și Oniche au evoluat pentru cugireni, Roberto Bodea a venit liber de contract de la nou-promovata UTA „Bătrâna Doamna”, în vreme ce Alexandru Giurgiu venea după o experiență nefastă la Farul Constanța.  „În primul rând am avut încredere în lotul cu care am promovat pentru că pe ei îi cunoșteam foarte bine. Ceea ce am transferat sunt jucători pentru care am girat, le cunoșteam potențialul trebuia doar să reușesc să-i motivez și să-i fac să înțeleagă că fotbalul poate reprezenta pentru ei un prezent și un viitor”, a declarat Himcinschi.

CSM Lugoj-Performanta Ighiu24Himcinschi: „La Lugoj ne întrebau oamenii  dacă Ighiul e pe hartă, după meci cred că au găsit și Ighiu pe hartă”

Prin perstația echipei, Adorian Himcinschi a reușit să ducă numele Performanței Ighiu pe buzele multor iubitori de fotbal din județ și nu numai. Cert este că în acest moment „galben-albaștrii” arată în alt mod.

„Au contat foarte mult aceste rezultate, am făcut pași impotanți în ceea ce privește imaginea noastră, în zonă și în țară, având mulți prieteni în Banat, inclusiv la Timișoara, se vb frumos de performanța echipei. La începutul meciului de la Lugoj, anumiți suporteri strigau în gura mare și ne întrebau dacă suntem pe hată, cred că după prestație și după joc ne-au găsit și pe hartă”, a mai punctat Himcinschi.

Un alt atuu al echipei din Ighiu este dat de stabilitatea financiară a echipei. Fotbaliștii sunt cu salariile la zi, iar primele promise de conducerea clubului au fost mereu onorate. „De partea financiară pot să spun că avem o conducere care se zbate în acest sens și pe această cale vreau să le mulțumesc pentru stabilitatea și siguranța care ne-au oferit-o până în acest moment, precum și oamenilor de afaceri care n-au rămas insensibili la performanțele Performanței”, a mai adăugat „Him”.

„Locul 2,3,4,5 nu se premiază”

Întrebat despre promovare, antrenorul Ighiului a fost pus puțin pe gânduri.  „Nu vreau să mă hazardez, pot să spun doar că ne dorim să câștigăm mereu fiecare joc, avem potențial să o facem, iar dacă în urma rezultatelor o să fim pe un loc care să ne permită nu doar să visă și să ne batem pentru primul loc cu siguranță o să o facem. Din punctul meu de vedere locul 2 3 4 5 nu se premiază”, a declarat Adorian Himcinschi.

Nu a mai antrenat în Liga a IV-a din 2010

Adorian Himcinschi renunțase la antrenoratul din Liga a IV-a, după experiența Europa Alba Iulia, club la care a fost nevoit să renunțe deoarece devenise antrenor secund la Unirea Alba Iulia, iar timpul nu-i permitea să pregătească ambele formații în paralel. Înainte de Europa Alba Iulia, Himcinschi pregătise CS Zlatna, formație pe care a dus-o pe locul secund, însă, în pauza de iarnă formația a fost preluată de Theodorus Favatas, iar acesta l-a substituit pe Himcinschi cu Fane Fogoroși, iar majoritatea jucătorilor au fost disponibilizați. „În perioada după CS Zlatna, când după un tur foarte bun am căutat sincer să iau o pauză, eram puțin dezamăgit de ceea ce se petrecea la nivelul Ligii a IV-a, pe parcurs au fost oferte, dar nu au fost în măsura în care să mă mulțumească. Nu mă refer la aspectul meu financiar, ci la stabilitatea proiectului echipei care mă dorea. Tot timpul când plec la drum îmi propun dorințe îndrăznețe, nu vreau să activez ca să-mi pierd timpul. Au fost mai multe discuții cu cei de la performanța Ighiu și în cele din urmă am fost convins și au avut argumentele care să mă convingă să încercăm o  colabora”, mai spune Himcinschi.

Urmărește atent Liga a IV-a: „Mă interesează să cunosc fondul de jucători”

Deși are un program aglomerat antrenorul ighienilor găsește timp și pentru a viziona meciurile de Lga a IV-a, pentru a fi la curent cu ceea ce se petrece, dar și pentru a „spiona” jucătorii care au potențial.  „Urmăresc Liga a IV-a pentru că mă interesează să cunosc fondul de jucători care ar putea să facă pasul spre Liga a III-a, avem juucători în județ care merită să facă pasul la Liga a III-a.Lupta la promovare mi se pare că este unul dintre anii care disputa e mult mai echilibrată. Sunt echipe care prestează un joc bun, pot spune că din primele 6 lupta rămâne deschisă, chiar dacă Sântimbru are un ușor avans”, a mai punctat antrenorul.

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.