szabolcs-szekelyNăscut pe 29 iunie 1985, Szabolcs Szekely este unul dintre cei mai buni și experimentați fotbaliști ai județului Alba la ora actuală. Vârful care a înscris goluri după goluri n urmă cu câteva sezoane pe prima scenă a fotbalului pentru ACS Poli Timișoara s-a transferat la Performanța Ighiu. Adorian Himcinschi este de părere că această mutare îl va ajuta considerabil, iar Szabi poate să pună umărul la obiectivul visat – promovarea în Liga a 2-a. 

Cu siguranță bomba de pe piața transferurilor detonată de Performanța Ighiu a avut răsunet și în taberele adversarelor. Szabi Szekely a refuzat alte 5 oferte, inclusiv din Liga a 2-a și a ajuns la Ighiu, aproape de casă sub comanda lui Adorian Himcinschi.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Szabi este un jucător cu un CV impresionant, un jucător care să nu uităm că era golgheterul echipei Poli Timișoara în Liga 1. Avea 5 oferte interesante, inclusiv de la Liga a 2-a, superioare financiar, însă ne-a ales pe noi și sper că se va integra foarte bine și cu siguranță ne va ajuta în acest retur”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenorul Performanței Ighiu

Odată cu această mutare, Performanța Ighiu va avea un compartiment ofensiv de temut, avându-i ca protagoniști pe Szabi Szekely, Romică David, Silviu Turuș, Claudiu Oara și Răzvan Fetița.

”Concurența din atac o voi gestiona cum o fac la fel ca la mijloc sau în apărare. Îmi doresc ca jucătorii să se exprime la adevărata lor valoare, iar prin prestații și antrenamente – ei fac echipa”, a concluzionat Adorian Himcinschi.

 

Szabolcs Szekely a început fotbalul la Metalul Aiud, iar în 2003 a ajuns la Gloria Bistrița, unde a evoluat în două etape, fiind împrumutat la echipa Oașul Negrești. În 2005 atacantul a semnat cu Unirea Alba Iulia, unde a evoluat un singur sezon după care s-a transferat la Unirea Urziceni. La echipa din sud a bifat doar 4 prezențe și a fost împrumutat pe rând la Internațional Curtea de Argeș, CFR Timișoara și Arieșul Turda. În 2010 s-a transferat la ACS Recaș, unde doi ani mai târziu a promovat în Liga 1 după fuziunea cu Poli Timișoara.

Pe priam scenă a fotbalului din România, aiudeanul a bifat 41 de prezențe, înscriind 11 goluri pentru ACS Poli Timișoara. Acesta a stat apropae un sezon la UTA Arad, formație la care a contribuit la promovarea în liga secundă, iar în această iarnă a părăsit Bătrâna Doamnă pentru Performanța Ighiu.

Szabolcs Szekely este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 200.000 de euro.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.