Cuprirom Abrud-Viitorul Santimbru94Născut pe 12 iulie 1994 la Aiud, Claudiu Coltor a devenit de curând unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai județului Alba. A renunțat la cariera de fotbalist pentru puțin timp, însă Radu Andone l-a reactivat la Industria Galda de Jos. Este vitezist, bătăios și iubește atmosfera plăcută în cadrul unui grup, dovadă că este unul dintre liderii Viitorului Sântimbru, formație la care a ajuns în această vară. Totodată Claudiu este și arbitru, îmbinând plăcutul… cu plăcutul, iar în rândurile următoare aflați tot ceea ce îl caracterizează, care este fotbalistul lui preferat și ce planuri are cu Viitorul Sântimbru.

Claudiu Coltor este un tip deschis, însă a acceptat cu greu să realizăm un astfel de material, deoarece nu își dorește ”să ies în față”. L-am convins în cele din urmă și l-am suspus unui flash-interviu pentru a afla ce pasiuni are, de ce iubește fotbalul și cum traduce rețeta succesului de la Viitorul Sântimbru. De asemenea, Claudiu a început fotbalul la Metalul Aiud, a trecut apoi pe la Rapid CFR Teiuș, Industria Galda de Jos, Olimpia Aiud și în cele din umră la Viitorul Sântimbru, echipă la care se simte foarte bine.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

– Claudiu, ce înseamnă fotbalul pentru tine?

– Totul! Fotbalul l-as descrie pe scurt… viața mea!

– Atât eu, cât și cititorii noștri suntem interesați de unde își vine porecla, Făină?Cuprirom Abrud-Viitorul Santimbru85

– (Se amuză de întrebare). Porecla o am de la 7 ani. Mergeam la moară și eu mâncam făină de mălai, proaspăt măcinată, îmi plăcea pentru că era caldă, iar de atunci prietenii îmi spun ”Făină”. Nu mă deranjează deloc acest apelativ.

– Cum vezi tu fotbalul din Liga a 4-a Alba?

– Din punctul meu de vedere fotbalul din județul Alba este la un nivel ridicat. Întâlnim echipe puternice, jucători experimentați precum și talentați, însă nu se compară cu nivelul fotbalului din Liga a 3-a. Fotbalul din Liga a 4-a nu este nici la jumătate din ceea ce se joacă în eșalonul terț și aici mă refer la condiții, precum și viteza fenomenului propriu-zis.

”Messi este fotbalistul meu preferat” – atunci m-am gândit că ”Făină” se aseamănă cu ”Puricele” atât la viteză, cât și la tehnicitate, ambii fiind doi fotbaliști cărora le place mingea (comparația este făcută, bineînțeles, la niveul la care evoluează cei doi), dar care și marchează des.

Cuprirom Abrud-Viitorul Santimbru27– Cum ai primit oferta de a evolua pentru Viitorul Sântimbru?

– Oferta am primit-o prin intermediul colegiului meu, Andrei Breaz. Mă bucur că am făcut această alegere, pentru că mă simt foarte bine la Viitorul , o echipă unită și foarte muncitoare.

– Sunteți lideri în Liga a 4-a Alba. Ce planuri aveți pentru viitor?

– Da, suntem lideri! Însă nu trebuie să o lăsăm moale, ci să muncim din ce în ce mai mult până la sfârșit. Sunt genul de om care nu se culcă pe o ureche, îmi place presiunea și fac față în astfel de situații. Până la urma urmei jucăm fotbal din plăcere, iar acest lucru ne face să fim și mai uniți. Aș vrea să remarc atmosfera superbă din cadrul clubului, sentiment pe care l-am trăit încă de la primul antrenament.

– Știu că ești și arbitru la nivelul Ligii a 5-a. Cum se împacă arbitrajul cu… fotbalul?

– Este simplu. Arbitrajul pentru mine constituie o experiență, un hobby, iar cu fotbalul practicat e împacă foarte bine.

– Care este jucătorul tău preferat?

– Messi!

– Joci ca atacant. Care crezi că este atuul tău?

– Consider că atuul meu este viteza. Mă ajută în situații extreme și îmi este mai ușor să îmi depășesc adversarii.

– Care este obiectivul tău în acest sezon și ce planuri ai pentru viitor?Cuprirom Abrud-Viitorul Santimbru1

– Nu mi-am propus niciun obiectiv înainte de acest sezon, doar să joc cât pot de bine. Dar dacă o să câștigăm campionatul, iar eu o să iau titlul de golgheter atunci cu siguranță va fi ceva special. Pe viitor sper să ajung cât mai sus dacă îmi va ajuta Dumnezeu.

– Cum te simți după 12 goluri marcate în 11 etape?

– Este foarte plăcut. Vreau să le mulțumesc colegilor, prietenilor și conducerii, pentru că fără ajutorul lor eu nu ajungeam aici. Era să uit de talismanul meu norocos :), prietenul meu Răzvan Orlea, care este mereu alături de mine.

– Ce alte hobby-uri ai?

– Nu prea multe în afară de fotbal și arbitraj, dar aș mai trece aici și înotul.

– Te-ai format ca fotbalist la Metalul Aiud. Regreți dispariția acestui club istoric al județului Alba?

– Regret nespus că nu mai există Metalul Aiud. A fost primul meu club, prima mea dragoste, locul în care am trăit vremuri frumoase.

– De ce crezi că municipiul Aiud nu excelează în sport?

– Cauza este una simplă, pe care o întâlnim aproape peste tot. Lipsa de implicare a autoritățiilor locale.

Unirea - Viitorul Santimbru2– Am o ultimă întrebare. Dacă ar fi să alegi între o promovare cu Viitorul Sântimbru în Liga a 3-a și un transfer într-un eșalon superior, care ar fi opțiunea ta?

– Dacă am avea ca obiectiv exact promovarea în Liga a 3-a și susținerea necesară, clar aș alege să rămân la Viitorul Sântimbru.

După ce am realizat acest material cu Claudiu mi-am dat seama că el a explodat imediat ce a plecat de la Industria Galda de Jos. La echipa din Liga a 3-a era mai mereu rezervă, însă a făcut parte dintr-un lot unit, serios, și cu multe antrenamente săptămânale. Pregătirea de aici l-a adus pe ”Făină” la un nivel ridicat din punct de vedere al condiției, iar primele semnale ale forței sale ofensive le-am trăit în returul campionatului trecut, când, ajuns la Olimpia Aiud a dat dovadă de maturitate și a punctat de 9 ori. În acest sezon a ajuns la cota 12, iar la jocul pe care îl arată echipa lui Dan Comșa, Coltor are toate șansele să devină golgheterul fotbalului județean. Mult succes.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

4 COMENTARII

  1. O intrebare pentru autorul articolului: jurnalismul e doar un hobby sau e meseria? Nu de alta, dar sunt cateva greseli gramaticale si de exprimare in articol, care nu fac cinste jurnalismului. De ex.”aici mă refer la condiții precum și viteza fenomenului propriu-zis” precum ce? Din moment ce a declarat ca Messi e jucatorul lui preferat, dupa a 3-a intrebare(cel putin asa reiese din articol) de ce-l intrebi din nou, care e jucatorul preferat? Mai multa atentie in viitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.