Asociația Județeană de Fotbal Alba a anunțat condițiile de participare în noul sezon la seniori.

Pentru a participa în campionatul ligii a IV-a, clubul trebuie să participe și la juniori A1 sau B1 (născuți în anul 2001 și mai tineri sau 2003 și mai tineri).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Echipele care doresc se pot înscrie la ambele. Jocurile se vor disputa de regulă: Juniori A1-Marți, juniori B1-Joi, dacă echipele nu se pun de acord pentru o altă zi.

Pe lângă cluburile de liga a IV-a, se pot inscrie în campionatele de juniori A1 și B1 și cluburi de liga a V-a sau cluburi care participă exclusiv la copii și juniori.

S-a votat, în unanimitate de voturi, ca echipele participante în liga a IV-a, sezonul 2019-2020, să aibă pe toată durata jocului cel puțin un junior născut în anul 2001 (U19) sau mai tânăr.

S-a votat, în unanimitate de voturi, ca echipele participante în liga a V-a, sezonul 2019-2020, să aibă pe toată durata jocului cel puțin un jucător născut în anul 1998 (U22) sau mai tânăr.

Î: De ce s-a luat decizia ca echipele participante în liga 4, să participe și în campionatul de juniori A1 (U19) sau B1 (U17)?
R: Pentru că de foarte mulți ani campionatul de juniori B1 (U17) a fost neglijat la nivel național, acest campionat neexistând sau având doar 3-4 echipe participante, în condițiile în care echipele de liga a IV-a erau obligate să aibă doar juniori A1 (U19).

În ediția 2018-2019, au participat la juniori D (U13) un număr de 20 de echipe, la juniori C (U15) au participat 18 echipe, la juniori A1 (U19) au participat 18 echipe (14 de liga a IV-a și 4 cu activitate exclusiv de copii și juniori), iar la juniori B1 (U17), DOAR 4 echipe (CS Zlatna – Liga a IV-a și CSȘ Blaj, AFC Unirea 1924 Alba Iulia și ACF Metalurgistul Cugir 1939 care au participat în liga Elitelor U15 și s-au înscris la juniori B1 (U17), deoarece se terminase competiția mai devreme).

S-a luat de 4 ani decizia ca în deschiderea jocurilor de liga a IV-a să nu se mai dispute jocurile de juniori A1 (U19), deoarece se limita înscrierea în această competiție doar la echipele participante în liga a IV-a. Urmare a acestei decizii, în fiecare an, s-au înscris pe lângă echipele de liga a IV-a alte 4-5 cluburi în această competiție, iar în fiecare an s-au calificat în play off cel puțin două dintre acestea.

Prin această decizie, s-a dat ocazia altor aproximativ 100 de copii să practice acest sport și să aibă continuitate, înainte de a face pasul la seniori.

“Dorim prin decizia de a obliga cluburile de liga a IV-a să participe în cel puțin una dintre competițiile de juniori A1 (U19) sau B1 (U17), să dăm continuitate jucătorilor de la cele 18 cluburi participante la juniori C (U15), având șansa să joace la categoria lor de vârstă. Totodată, prin această decizie, dorim să evităm situația din trecut, în care un club de liga a IV-a, neavând jucători U19, au participat cu juniori cu 3-4 ani mai mici, doar pentru că erau obligați să participe la juniori A1 (U19), aceștia pierzând la diferențe de scor foarte mari, fiind astfel descurajați să continue să practice acest sport, având impresia că nu au valoare, când defapt realitatea era cu totul alta (nu era vorba de valoare, ci de diferența de vârstă)”, au transmis reprezentanții AJF Alba.

Î: De ce Juniori A1 sau B1 ?
R: Pentru că la juniori C, D, E, F ,G avem suficiente echipe participante (masa de jucători este mare, comparativ cu mărimea județului). Până la juniori C (U15), cluburile sunt susținute și de părinți, care își încurajează copiii să facă mișcare, dar după această vârstă aceștia aleg alte căi, mai bune sau mai puțin bune, alegând să renunțe la sport, toate aceste și pe fondul lipsei unei competiții de juniori B1 (U17) competitive, care să le dea șansa să joace fotbal de la egal la egal cu sportivi de vârsta lor.

“Urmare sau nu a măsurilor luate de când președinte la AJF Alba este Cristian Petropulos, Olimpia Aiud a ajuns în primele patru cluburi din România la juniori A1 (U19), în ediția 2018-2019, pariul nostru fiind că performanța o sa fie egalată în cel mult 3 ani de echipele participante la juniori B1 (U17).  Performanța echipei din Aiud, vine după un campionat în care a terminat la egalitate de puncte cu CS Zlatna, ambele având o generație de excepție, iar pentru asta, merită felicitările noastre, pe lângă clasicul: MULTĂ BAFTĂ!

Copiii trebuie încurajați să facă mișcare (indiferent de sport), dar pentru asta, trebuie să li se creeze și competiții și sanse egale, tocmai de aceea au fost create în ultimii ani și competiții de juniori F (U10), G (U9), campionatul speranțelor (U8) și interliga națională (U7-U10), aceștia putând să joace fotbal de plăcere, în compania copiilor de vârsta lor.

Așa cum dorim ca juniorii de la U15 (C) să aibă continuitate, creându-se competiția de juniori U17 (B1), așa dorim și continuitate pentru juniorii U19 (A1), cluburile de liga a IV-a având obligativitatea să foloseacă pe toată durata jocului un juniori (2001) sau mai tânăr, aceștia fiind eligibili în următorul sezon pentru liga 3.
Dorim prin această măsură să avem o continuitate a măsurilor luate de Federația Română de Fotbal, cu privire la jucătorii U-21 și U-19.

Pentru a veni în sprijinul cluburilor, AJF Alba a accesat fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Alba, suma de bani mergând exclusiv la cluburi, 95% în subvenționarea baremurilor de arbitraj și 5% în premierea echipelor clasate pe primele 3 locuri din fiecare competiție”, au mai precizat reprezentanții AJF Alba.

Modalitatea de plată a baremurilor o puteție vedea aici:
http://ajfalba.ro/ultimele-stiri/2191-ajf-cj-a

Condiții de omologare a stadionelor la seniori: http://ajfalba.ro/comisia-pentru-…/134-criterii-de-omologare

Data limită de înscriere în competiții: 16 iulie 2019

– Ședință de lucru la liga 4: – 17 iulie 2019 – Ora 18:00

– Ședință de lucru la liga 5: – 18 iulie 2019 – Ora 18:00

– Ședință de lucru la juniori: – 19 iulie 2019 – Ora 18:00

Situația financiară a cluburilor afiliate: http://ajfalba.ro/attachments/150_penalitati_2011.pdf

sursa: comunicat Asociația Județeană de Fotbal Alba

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.