Unul dintre cei mai apreciați tineri fotbaliști ai județului Alba, care în acest an va împlini 10 ani, Iusitn Alex Doda a ajuns la unul dintre cele mai bune cluburi din țară pentru vârsta sa – Luceafărul Cluj.Acesta a evoluat pentru Unirea Alba Iulia de o bună perioadă de timp, însă va lupta pentru clujeni pe viitor, tatăl micuțului fotbalist motivând decizia prin condițiile de care beneficiază Alex pentru a-și atinge țelul: acela de a ajunge fotbalist!

Născut în 2007, Alex Doda a impresionat multă lume prin tehnica sa la vârstă fragedă, lucru ce nu a rămas neglijat, acesta fiind curtat de mai multe cluburi din țară. Iulian Doda a precizat că a ales Luceafărul Cluj pentru nivelul ridicat de pregătire și mediul de performanță în care va crește fiul său.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„De un an de zile au fost discuții. Sunt condiții extraordinare, se dorește construirea unei baze importante, gen academie, cu multe terenuri de de antrenament, bază de cantonament. Am considerat că dacă Alex dorește performanță, să îl aduc aici. S-a adaptat foarte repede, foarte bine. Totul este la superlativ, în adevăratul sens al cuvântului. Totul se face pentru copii”, a precizat Iulian Doda, tatăl lui Alex.

CITEȘTE ȘI: JUNIOR DE PERSPECTIVĂ: Iustin Alex Doda, golgheter la 9 ani! Visează să joace la Bayern Munchen

Alex nu se va muta definitiv la Cluj-Napoca, cel puțin pentru moment, acesta urmând să facă naveta în județul vecin de trei săptămânal, pentru două antrenamente și pentru joc. Iulian Doda a ținut să vorbească și despre despărțirea de Unirea Alba Iulia, care s-a produs în condiții normale.

„La Unirea se bate pasul pe loc, iar eu am hotărât să îl aduc la Luceafărul Cluj, club care este cel mai bun la categoriile sale de vârstă. La Unirea se bate pasul pe loc, nu am văzut nimic deocamdată”, a mai declarat Iulian Doda.

Acesta a ținut să îi mulțumească președintelui unirist, Mihai Dăscălescu pentru suportul de care a avut parte Alex în perioada ”alb-neagră”.

„Eu îl apreciez forte mult pe domnul Mihai Dăscălescu și îi mulțumesc pentru tot, în numele lui Alex”.

Alex Doda a debutat deja în tricoul echipei Luceafărul Cluj, participând cu noua sa echipă la unul dintre cele mai puternice turnee juvenile din țară, Winners Cup Brașov.

„Alex a fost primit foarte bine în echipă. A mai fost la câteva meciuri amicale, iar acum, la turneu a marcat deja de 5 ori. Eu îmi doresc foarte mult ca el să crească din toate punctele de vedere, să ajungă fotbalist, să îl urmărim la televizor”, a mai adăugat Iulian Doda.


  • Și-a șocat părinții:Vreau la școala germană pentru că o să joc la Bayern

În urmă cu puțin timp micuțul fotbalist Alexandru Doda a reușit să-și șocheze părinții. Acesta a mers și le-a spus că vrea să fie mutat de la Liceul cu Program Sportiv la Școala Germană.

„A venit într-o zi și ne-a spus că el vrea să îl mutăm la școala germană pentru că vrea să joace la Bayern și vrea să cunoască limba. Am rămas uimit, m-am gândit că nu va insista, dar nu am avut încotro și l-am mutat, am văzut că îi place foarte mult”, a declarat Iulian Doda.

Până la vârsta de 9 ani, Alex Doda a primit diverse distincții la turneele la care a mai participat, acesta fiind desemnat de câteva ori cel mai bun jucător, dar a cucerit și titlul de golgheter în repetate rânduri.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.