Performanta Ighiu - Minerul Motru65În weekend-ul precedent, mai mulți fotbaliști din județul Alba au ieșit la rampă, reușind să înscrie goluri pe bandă rulantă. Trei dintre aceștia, Romică David (Performanța Ighiu – Liga a 3-a), Andrei Halmagy (Euro Șpring – Liga a 4-a) și Alecu Cioară (Industria Galda de Jos II – Liga a 5-a) au punctat de 4 ori într-o singură partidă, fiind apreciați și aplaudați la scenă deschisă, indiferent de eșalonul în care s-au făcut remarcați. Performanțele acestora nu au rămas fără ecou, iar județul Alba se trasnformă dintr-un areal cu fotbal dezvoltat, într-o zonă cu marcatori pursânge. 

Romică David a marcat nu mai puțin de 4 goluri în victoria Performanței Ighiu cu Minerul Motru, scor 4-0, toate reușitele fiind bifate după pauză. Romică David a înscris în minutele 47, 80, 88, și 89 – 3 dintre reușite fiind trase la indigo, cu excepția finalizărilor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Atacantul golgheter a lIghiului a scăpat de 3 ori singur cu portarul în partea dreaptă a atacului echipei sale, șutând la poarta din aproximativ aceeași poziție la 3 goluri, o dată sub bară, o dată pe colțul lung și ultima dată pe colțul scurt. Cel de-al 3-lea său gol a fost marcat după ce Bărculeț i-a pasat și l-a lăsat pe atacantul din Apuseni cu poarta goală.

Romică David a reușit nu mai puțin de 17 goluri în actualul sezon, confirmându-și valoarea, cu toate că nu mulți credeau în calitățile sale, cel puțin pentru nivelul Ligii a 3-a. David a fost golgheterul Albei 4 sezoane la rând, iar acum are șansa să se încunueze ”cel mai bun marcator” și în fotbalul profesionist din România.

CS Ocna Mures-Euro Spring59Andrei Halmagy a reușit un careu la meciul Șpringului cu Olimpia Aiud, în victoria echipei sale cu 6-1. Acesta a punctat în minutele 6, 29, 66, 82 și traverează o perioadă bună, alături de ceilalți colegi ai săi, nefiind cunoscut gustul înfrângerii în returul de campionat la Șpring. halmagy este unul dintre cei mai constanți și apreciați fotbaliști de la echipa pregătită de Florin Berța, acesta fiind decarul albaștrilor și de multe ori creierul echipei, iar faptul că Euro Șpring se flă pe locurile fruntașe i se datorează și mijlocașului venit în fotbalul din Alba din județul Sibiu.

Alecu Cioară este, cel mai probabil, cel mai pomenit nume din fotbalul găldean din ultimii Industria Galda de Jos-Hidromecanica Sugag amical36ani. Acesta a contribuit din plin la ascensiune formației din Liga a 3-a, a pus umărul la toate promovările și a devenit cel mai bun marcator al echipei în anii trecuți. Cioară este mai mereu rezervă la formația din eșalonul terț, iar duminica evoluează pentru satelitul clubului, Industria II, liderul Seriei I din Liga a 5-a Alba. Acesta este golgheterul seriei, marcând foarte multe goluri în turul de campionat, recidivând în retur cu 8 goluri marcate în primele două etape, 4 în fiecare partidă. Ultima ispravă s-a produs duminic, la Biia, unde Galda de Jos a trecut de formația locală cu 8-2, iar Alecu Cioară și-a trecut numele pe lista marcatorilor de 4 ori în minutele 18, 77, 89, 90+1. Mai mult, Cioară a fost împrumutat în sezonul trecut la Viitorul Sântimbru, devenind în prima parte a campionatului cel mai bun marcator al echipei ce evoluează la Galtiu.

Dacă Romică David și Alecu Cioară sunt nume deja cunoscute în fotbalul din Alba, rămâne de văzut forma pe care o va arăta Andrei Halmagy la meciurile viitoare, mai ales acum când a atras toate privirile, pentru că vorba aceea… oricât de bun marcatori ai fi… 4 goluri par o sumedenie!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.