Viitorul Santimbru-Vointa Stremt amical20Voința Stremț, formație care evoluează în Liga a 5-a, Seria I și care se află pe poziția secundă la 5 punte în spatele liderului Industria Galda de Jos II, speră la un retur fantastic încununat cu o promovare pe prima scenă a fotbalului județean. Echipa din Stremț îndeplinește aproape toate condițiile pentru a-și vedea visul împlinit, având o bază sportivă modernă, o echipă formată din jucători experimentați, precum și ambiție și cel mai important… finanțare și sprijin din partea autorităților locale.

La 5 ani de la demararea proiectului fotbalistic din comună, Voința Stremț dorește să spargă barierele Ligii a 5-a și să facă pasul în elita fotbalului din Alba. Împătimit al sportului rege, Traian Popa, primarul comunei Stremț a creat toate condițiile pentru dezvoltarea fenomenului sportiv, amenajând o bază sportivă pe fonduri europene, locul fiind una dintre mândriile comunei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Și ca roata să funcționeze ca unsă, la fel de apropiat de fenomen este și viceprimarul comunei, Cosmin Cetean, care în momentele grele ale echipei se echipează și dă o mână de ajutor inclusiv de pe teren.

De mai bine de un an Voința Stremț este pe mâna unuia dintre cei mai talentați atacanți ai județului, Vlad Rancea, cel care este atât antrenor cât și jucător al echipei, punte de legătură între teren și birouri administrative. Acesta a reușit să aducă la Stremț câțiva fotbaliști experimentați și a reușit să îl păstreze în lot și pe experimentatul ”Coco” Crișan, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai Albei.

După rodajul firesc al echipei, Voința își dorește acum să facă pasul cel mare și să acceadă în Liga a 4-a, cu toate că va avea în retur parte de o misiune dificilă având de recuperat 5 lungimi în fața Industriei Galda de Jos 2, o altă pretendentă la accederea în Liga a 4-a.

În pauza competițională Stremțul i-a trasnferat pe Robert Dîscă (ultima dată la Rapid FR Teiuș, împrumutat de Viitorul Sântimbru), portarul Andreas Weber (Mureșul Vințu de Jos), și Ovidiu Muntean (Andreas Alba Iulia), fotbalist care a evoluat și pentru Europa Alba Iulia în Liga a 3-a.

Pe lângă aceștia Vlad Rancea se mai bazează pe aportul mijlocașilor Adrian Vozar și Călin Vlad, fotbaliști exeprimentați la nivelul județului și este așteptaă revenirea la echipă a vârfului George Antal.

”Cred că vom avea o luptă încinsă cu Galda de Jos, dar sper ca la final să ne bucurăm de promovarea în Liga a 4-a. Avem parte de toate condițiile pentru a face performanță la nivelul județului, de la infrastructură până la fotbaliști de calitate. Voința Stremț ar merita să evolueze la un nivel mai ridicat”, a punctat Vlad Rancea, antrenorul-jucător al echipei.

Cu toate că echipele din Liga a 5-a sunt etichetate drept practicantele de ”bufa-bufa”, Voința Stremț a demonstrat și la amicalul cu Viitorul Sântimbru că poate să dezvolte un fotbal curat, bazându-se în special pe experiența sportivilor înregimentați.

Voința Stremț va evolua sâmbătă un alt meci amical, în deplasare pe terenul echipei AS Războieni-Cetate.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.