IMG_9949Mureșul Vințu de Jos a câștigat prima manșă a barajului pentru accederea în Liga a III-a, însă Mureșul Luduș s-a dovedit a fi o formație mai puternică decât s-ar fi așteptat tehnicianul gazdelor, Dan Mănăilă.

Absport.ro vă propune analiza jocului de la Vințu de Jos partidă câștigată cu 1-0 de echipa din județul Alba, grație golului marcat de Sebastian Culda în prima repriză.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În primul rând antrenorul echipei gazde Dan Mănăilă a surprins pe toată lumea când l-a folosit pe Daniel Ianc în banda dreaptă, acesta fiind un jucător obișnuit să evolueze ca atacant sau în spatele vârfurilor. Ba mai mult tehnicianul vințenilor l-a schimbat la pauză pe Daniel Ianc, introducându-l pe Andrei Moldovan (atacant), minute bune vințenii jucând fără mijlocaș dreapta. Apoi l-a înlocuit pe Bratima (accidentat) cu Andrei Samoilă și pe Ionuț Tătar (crampe musculare) cu Alin Apetri, ulterior trecându-l pe Răzvan Dulap în partea stângă și pe Samoilă din centru (din locul lui Bratima) l-a trecut fundaș dreapta, iar Apetri evoluat ca mijlocaș dreapta.

Prin aceste schimbări Dan Mănăilă a aerisit centrul terenului, pierzând un închizător și jucând cu două vârfuri. Schimbările acestuia s-au văzut, deoarece lipsa lui Bratima de la închidere ar fi putut să-i coste mai mult pe vințeni, însă spre surprinderea tuturor, echipa din Luduș s-a mulțumit să piardă jocul la doar un gol distanță și acest lucru a devenit evident când Gabriel Rotaru a tras de timp pe finalul jocului.

Cert este faptul că Mureșul Luduș s-a dovedit a fi o formație mai puternică decât Euro Șpring sau Unirea Alba Iulia.

Analiza fiecărui jucător:

Nicușor Bănică: Experimentatul portar al gazdelor a fost de departe jucătorul meciului. Bănică a avut două intervenții salvatoare în fața lui Chișu și Litean, în vreme ce pe centrări nu le-a oferit emoții spectatorilor. Practic goalkeeper-ul sosit de la Minerul Motru a apărat în aceași notă în care a făcut-o întreg returului.

Răzvan Dulap: A alergat mult, s-a zbătut, însă nu a fost foarte eficient în ofensivă. A avut mult de lucru cu Chișu și Lechințan, însă s-a achitat binișor de sarcini.

Iulian Iclănzan: Mobilizat exemplar de faptul că partida s-a jucat chiar de ziua lui de naștere, Iulian Iclănzan a avut o evoluție excelentă. Pe faza defensivă și-a câștigat majoritatea duelurilor, iar în momentele critice nu s-a complicat. A avut intervenții sigure, ajutând consistent defensiva gazdelor.

Cristian Preda: Evoluție bună pentru Preda. Dacă în duelurile aeriene Preda nu a întâmpinat probleme, acesta a efectuat două erori ce puteau fi fatale echipei lui Dan Mănăilă. Cu siguranță, jocul lui Preda a fost completat de evoluția bună a lui Iclănzan.

Ionuț Tătar: A alergat mult s-a zbătut mult, însă cu siguranță suprafața de joc, dar și miza meciului au fost două ingrediente ce nu i-au permis lui Tătar să se exprime așa cum ne-a obișnuit. Și-a făcut cu brio faza defensivă și a învăluit de câteva ori în atac. A fost înlocuit din pricina unor probleme musculare.

Sergiu Javla: A început ușor emotiv partida de la Vinț, însă treptat și-a revenit și a reușit să recupereze multe mingi de la adversari. A luptat pentru fiecare balon, a faultat puțin și a avut multe invervenții prin alunecare reușite. Cu siguranță Sergiu Javla a demonstrat încă odată că ambiția și determinarea sunt două calități necesare în jocul de fotbal.

Ionuț Bratima: Inteligent în joc, a stopat de câteva ori atacuri periculoase ale oaspeților, însă în faza ofensivă acesta a fost imprecis la finalizare, iar centrările furnizate în meciul cu Luduș nu au semănat cu assisturile oferite de-a lungul returului. Cu siguranță dacă Bratima ar fi fost apt 100% din punct de vedere fizic și medical evoluția lui ar fi fost alta.

Mădălin Popa: Creierul echipei lui Dan Mănăilă. A creat în permanență pericol în jumătatea echipei din județul Mureș, a furnizat centrări de calitate și spre surprinderea multora a făcut foarte bine și faza defensivă. Mădălin Popa a jucat meciul de sâmbătă nu doar fizic ci și cu sufletul, fiind unul dintre cei mai apreciați jucători din tabăra gazdelor.

Daniel Ianc:  Folosit într-o zonă în care nu se simte chiar excelent, Ianc s-a zbătut mult, chiar dacă uneori rezultatele nu au fost cele așteptate. A furnizat două trei centrări dintre care una foarte bună și a intrat în multe combinații alături de jucătorii ofensivi ai echipei.

Sebastian Culda: Mijlocașul echipei Mureșul Vințu de Jos a alergat mult, a făcut risipă de energie, a fost în permanență un sprijin pentru Ionuț Tătar, a făcut pressing și a înscris unicul gol al echipei din Vințu de Jos.

Ovidiu Stoianof: I-a hărțuit în permanență pe fundașii adverși, i-a dat mult de lucru lui Șandor, însă au existat momente în care a părut izolat și fără sprijin din partea jucătorilor ofensivi. A fost nevoit de multe ori să paseze în spate.

Jucători introduși pe parcursul meciului: 

Andrei Moldovan: Revenit după o accidentare care l-a ținut departe de gazon o bună perioadă de timp, Andrei Moldovan și-a creat câteva ocazii de a marca, însă cu siguranță nu este la parametri fizici la care și-ar fi dorit.

Andrei Samoilă: Și-a respecat sarcinile trasate de Dan Mănăilă fără a ieși prea mult în evidență.

Alin Apetri: A fost un real pericol pentru poarta adversă, a fost faultat în careu de Șandor, dar fără să primească lovitură de la 11 metri. A intrat bine în joc și nu ar fi exclus ca în retur să-l vedem în primii 11.

Silviu Iacșa: A jucat destul de puțin, iar în timpul în care a făcut-o i-a alergat pe vizitatori fără prea mare rezultat. S-a dăruit, dar departe de a fi jucătorul care l-a dus în vizorul echipelor de Liga a II-a.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. … Este un meci uşor , cine are bani şi doreşte să promoveze în Liga a –III-a are şanse egale , totul depinde de autorităţile locale , Luduşul şi Vinţul de Jos au jucători care pot juca în liga I , …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.