burleanuComitetul Executiv al Federației Române de Fotbal s-a întrunit luni având pe oridnea de zi câteva proiecte interesante dedicate dezvoltării fotbalului național. Printre acestea s-a enumerat și obigativitatea juniorilor în toate eșaloanele din țară, proiect despre care am scris în materialele anterioare. Acest plan strategic cuprinde și fotbalul județean, iar echipele care doresc să participe la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a în sezonul 2017-2018 vor fi obligate să aibă 3 juniori U 19 pe teren.

Comitetul Executiv a aprobat cu majoritate de voturi planul de măsuri pentru dezvoltarea fotbalului românesc la nivelul fiecărui eșalon și creșterea numerică și valorică a ariei de selecție pentru echipele reprezentative prin reglementarea numărului obligatoriu de juniori și jucători U21 în cadrul fiecărei echipe, astfel:

 Începând cu sezonul 2016-2017, cluburile au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului:
* Liga  1 –1 jucator U21, eligibil pentru naționala U21
* Liga a 2-a –3 jucatori U21,
* Liga a 3-a –3 jucatori U19,
* Liga a 4-a – echipele care vor să participe la barajul pentru ediția 2017-2018 este necesar să îndeplinească condițiile prevăzute pentru Liga a 3-a
Toți jucătorii la care se face referire în prezentele norme sunt jucători formați la nivel național.
La nivelul de AJF Alba, cluburile din Liga a 4-a sunt obligate să evolueze cu un junior pe teren pe toată durata partidei, născut în 1997. Cel mai probabil din vară se v trece la doi juniori pe teren pentru a facilita acest proiect național, iar peste două sezoane, cluburile care doresc să facă pasul spre eșalonul terț vor fi obligate să aibă pe teren 3 jucători U 19.
Acest fapt a tulburat puțin apele, atât la nivel județean cât și la nivel național, un subiect care necesită o mare atenție și care naște dezbateri. În edițiile următoare vă vom prezenta păreri ale echipelor din Alba referitoare la acest proiect și dacă decizia Comitetului Executiv al FRF este de bun augur pentru dezvoltarea fotbalului românesc.
sursa foto: prosport.ro
Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.