Biroul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Alba a decis la finaul lunii precedente, ca arbitrii din Alba să folosească PFA-uri la activitatea pe care o practică, dorindu-se intrarea în legalitate cu plata baremurilor. Astfel, suma pe care cluburile erau obligate să o plătească la stat, va fi achitată de arbitri, crescând ușor baremurile! De asemenea, nu se mai plătește transportul brigăzii, suma fiind inclusă în baremul total, indiferent de locație.

Toți arbitrii sunt obligați să își întocmească PFA, iar la meciuri, aceștia vor emite chitanțe pentru primirea baremului. Iată o parte din comunicatul emis de AJF Alba:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„S-a luat această decizie deoarece era singura modalitate prin care se mai puteau achita baremurile din punct de vedere legal, baremurile rămânând aceleași, doar că înainte echipa organizatoare plătea suma netă brigăzii, iar echipele se obligau să achite la stat diferența, astfel din acest retur echipele vor achita suma brută, iar arbitrii își vor plăti diferența la stat conform legii în vigoare. Echipele nu vor mai achita transport, acesta fiind inclus în baremul de mai jos, făcându-se o medie a transportului, astfel că acesta este baremul fix valabil în anul 2017, indiferent de unde sunt arbitrii și observatorii delegați la jocuri”, se arată în comunicat.

Chiar dacă această măsură este una binevenită, prețurile unui meci din cadrul fotbalului județean s-au mărit puțin, cluburile urmând să achite suma brută a baremului:

  • Liga a 4-a: Arbitru central – 185; Arbitri asistenți – 140 x 2; Observator – 140. Total: 605
  • Liga a 5-a: Arbitru central – 134; Arbitri asistenți – 103 x 2; Observator – 111. Total: 450
  • Juniori A1: Arbitru central – 81; Arbitri asistenți – 67 x 2; Observator – 45. Total: 260
  • Juniori C: Arbitru central – 81; Arbitri asistenți – 67 x 2; Total: 215
  • Juniori D: Arbitri: 67 x 2; Total: 134
  • Juniori E: Arbitri: 67 x 2; Total: 134.

Deși măsura adoptată este făcută în spiritul legalității, se poate ca fotbalul județean să aibă de suferit, fiind vremuri grele în sportul rege din județul Alba.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.