lps-sebes-juni-aPe lângă importantul centru de copii si juniori al Unirii Alba Iulia, alte două centre rivalizează și încearcă să caștige lupta pentru supremație, atât la nivel județean, dar mai ales la nivel național. Este vorba de centrul juvenil al celor de la Liceul cu Program Sportiv din Sebeș și de centrul juvenil de la Cugir, al celor de la Metalurgistul, ambele intrate în circuitul național al juniorilor republicani, cu câte două grupe, juniori A si B. În ultimul timp am simțit o implicare tot mai accentuată spre această nișă, atât la autoritățile locale,dar și la oamenii de afaceri, semn că lucrurile ar intra pe un fagaș al normalului.

Desfașurat după sistemul fiecare cu fiecare, acasă și in deplasare, Campionatul Național al juniorilor A, jucatori născuți în anul 1998 sau mai mici, adună la start, în fiecare an, mai multe echipe care sunt împarțite, în serii, după criteriul geografic. Reprezentantele județului nostru au fost repartizate în seria a 8-a Metalurgistul Cugir și seria a 7-a LPS Sebeș.
  LPS Sebeș realizează scorul etapei cu numarul 4

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După un început de campionat ezitant, înfrângere acasă cu CSM Școlar Reșița 1-5 în prima etapă, elevii profesorului Doru Oancea au câștigat la Pîncota cu 10-0,în etapa a 2-a. Urma apoi un meci acasă,deloc ușor, în compania celor de la Interstar Sibiu. Mândroc deschide scorul în minutul 27, pentru ca Andreiu să puncteze și el. Se făcea 2-0. Cândea reușește să înscrie și să inchidă tabela în minutul 81 pentru un sec 3-0. În această partidă s-a remarcat Buligă Raul.
Desfășurată sâmbătă,la Lugoj, etapa a 4-a, în compania celor de la CSȘ, juniorii Sebeșului reușesc scorul rundei caștigand cu 12-1. Au marcat Oltean 5, Buliga 3, Reti, Andreiu, Mândroc si Voinea. Remarcatul pentru acest meci a fost Oltean Gabriel.

Iată echipele de start:
CSȘ Lugoj

1
Szasz
2
Albai
6
Ștefănescu
5
Stoi
3
Gașpar
16
Tynkoai
10
Jucu
11
Cinca
4
Stoian
9
Ștefoni
17
Iorgovan
Rezerve: 7. Costi, 8. Iakob, 15. Watzulek
Antrenor: Petruescu Cosmin
LPS Sebeș

12
Lepădat
3
Cucea
4
Trif
6
Voinea
14
Gombocz
8
Reti
10
Buligă
17
Lăcătuș
7
Oltean
11
Mândroc
9
Szekely
Rezerve: 19. Andreiu, 5. Mărginean, 20. Mirca, 2. Lungar, 15. Velțan, 18. Cîndea, 13. Groza
Antrenor: Oancea Doru

Metalurgistul Cugir încă fără punct în deplasare. 

      Juniorii cugireni au avut parte de un început de campionat în forță și au reușit să câștige cu un scor de neprezentare în prima etapă, ”victimele” numindu-se Sepsi Sfântu Gheorghe. Etapa a 2-a nu a fost una cu noroc pentru echipa lui Cosmin Șuvaina care pierde strâns la Bistrița cu 4-3. Urmatoarea etapă, Cugirul a stat, datorită numarului impar de echipe din seria a 8-a. În etapa cu numărul 4, juniorii A ai Cugirului au fost invinși în deplasarea de la Târgu Mureș, de LPS-ul din localitate cu scorul de 4-1. Pentru echipa din Cugir a punctat Boga Florin.
  În etapa care urmează, a 5-a, conjudețenele noastre vor evolua pe teren propriu. LPS-ul din Sebeș în compania celor de la ASU Poli Timișoara, sâmbătă de la ora 12, iar Metalurgistul Cugir, tot sâmbătă cu Liceul Tehnologic Lucian Blaga Reghin,de la ora 12. 

Sursa foto: Facebook

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.