Se anunță un nou sezon prolific pentru fotbalul județean din Alba, la capătul turului, în campionatele de seniori, Liga a 4-a și cele 3 serii de Liga a 5-a, înscriindu-se nu mai puțin de 1255 de goluri. Multe dueluri au fost cu tabela plină, Șurianu Sebeș având cel mai bun atac din întreg fotbalul de seniori, pe când cea mai slabă defensivă îi aparține ”lanterneri roșii” din Liga a 4-a, Gaz Metan Valea Lungă, care a încasat 61 de goluri, iar cea mai tare apărare se află la Cuprirom Abrud, echip ce a încasat doar 6 goluri în actualul tur.

  • Liga a 4-a: 363 de goluri

Liga a 4-a a fost dominată de la un capăt la celălalt de Șurianu Sebeș, echipă care a înregistrat victorii pe linie. Echipa condusă de Mihai Manea are și cel mai bun atac din întreg fotbalul județean, respectiv din Liga a 4-a, cu 58 de goluri marcate. În eșalonul superior, tot Sebeșul conduce și la cea mai bună defenisvă, primind doar 7 goluri în turul de campionat, cu unul mai puțin față de cei de la CIL Blaj. În oglindă, cea mai slabă apărare le aparține celor de la Gaz Metan Valea Lungă, formație care a încasat 61 de goluri în 13 etape. Tot Valea Lungă deține și cel mai slab atac din Liga a 4-a, dar și din întreg fotbalul de seniori, punctând doar de 7 ori în turul de campionat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Topul golgeterilor: Claudiu Oara (Șurianu Sebeș) – 14 goluri; 2. Vali Drăgan (Șurianu Sebeș) – 12 goluri; 3. George Scheau (Viitorul Spicul Daia Română) – 11 goluri.


  • Liga a 5-a, Seria I: 361 de goluri

Prima serie din Liga a 5-a a fost unul dintre cele mai echilibrate eșaloane din fotbalul județean, departajarea făcându-se pe finalul turului, când Voința Stremț s-a impus în derby-urile pentru supremație. Cel mai bun atac îi aparține formației Industria Galda de Jos II, care a punctat de 56 de ori în tur, reușind scoruri astronomice pe finalul turului. Cea mai bună aparare este cea a echipei Nicolae Linca Cergău, care a încasat 14 goluri, cu unul mai puțin față de liderul Voința Stremț. Cea mai slabă defensivă este cea trupei Dacia Mihalț, a cărei poartă a fost perforată de 58 de ori în turul de campionat, pe când cel mai slab atac este cel al echipei AS Pănade, care a marcat doar 15 goluri.

Topul golgeterilor:  1. Alecu Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos II) – 24 goluri; 2. Emil Groza (Viitorul Biia) – 17 goluri; 3. Ionuț Crețiu (Voința Stremț) – 16 goluri.


  • Liga a 5-a, Seria a II-a: 300 de goluri

Arieșul Apuseni Baia de Arieș conduce detașat seria a 2-a din Liga a 5-a, având victorii pe linie în turul de campionat. Echipa condusă de Marius ”Hagi” Dup are cele mai bune cifre în seria secundă, cu cel mai bun atac – 42 de goluri și cea mai bună defensivă – 12 goluri. Cea mai slabă apărare din serie le aparține celor de la Inter Unirea, care au încasat 48 de golrui în 11 etape. ”Lanterna roșie” deține și cel mai slab atac, punctând doar 13 goluri.

Topul golgeterilor: 1. Mirel Lazăr Cociș (CS Ocna Mureș II) – 12 goluri; 2. Denis Dup (Arieșul Apuseni Baia de Arieș) – 10 goluri; 3. Florin Hidișan (Arieșul Apuseni Baia de Arieș) și Sabin Mătărângă (Metalul Aiud) –  9 goluri.


  • Liga a 5-a, Seria a II-a: 231 de goluri 

Retrogradată din Liga a 4-a, Cuprirom Abrud este una dintre cele mai bune echipa din fotbalul județean, bazându-se pe o serie importantă de jucători experimentați, fapt pentru care trupa lui Costică Moldovan conduce Seria a 3-a din Liga a 5-a la toate capitolele. Abrudul are cel mai bun atac, alături de FC Micești cu 31 de goluri marcate. Tot ”moții” conduc clasamentul și la cea mai bună defensivă, atât din Liga a 5-a, Seria a 3-a, cât din întreg fotbalul județean, primind doar 6 goluri în tur. Viitorul Răhău a încasat cele mai multe goluri în prima parte a sezonului – 35, cu unul mai mult decât Limbenii Limba, ”lanterna roșie” a eșalonului. , care deține și cel mai slab atac, cu doar 11 goluri punctate.

Topul golgeterilor: 1. Ciprian Dumitru (Performanța Ighiu II) – 13 goluri, 2. Darius Cristea – (CS Zlatna) 8 goluri, 3. Florin Barbu (Performanța Ighiu II) – 7 goluri.


Chiar dacă a scăzut puțin în echilibru, în special Liga a 4-a, fotbalul județean rămâne unul dintre cele mai puternice de la nivel național, cu un spectacol garantat la fiecare etapă, precum și dueluri peste eșalonul prezentat.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.