Războiul dintre CS Ocna Mureș și Asociația Județeană de Fotbal Alba pare să continue, forul de conducere al sportului rege din județ emițând astăzi, un comunicat de presă referitor la declanșarea procedurii moțiunii de neîncredere. Sorin Corpodean, președintele secției de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Ocna Mureș a precizat în urmă cu puțin timp că va cere demisia președintelui Cristian Petropulos, acesta precizând că va vorbi doar în fața Adunării Generale! 

Iată comunicatul emis de AJF Alba:


Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În fapt, la data de 10.04.2017, a fost înregistrat la sediul Asociației Județene de Fotbal Alba, sub nr. 200/10.04.2017, înscrisul identificat ca fiind “Adresa nr. 69/10.04.2017”, prin care Clubul Sportiv Ocna Mures, prin “ … reprezentantul în relația cu AJF Alba, dl. Sorin Corpodean – Președinte Secția Fotbal – declanșează procedura Moțiunii de Neîncredere, conform art. 29 (3) din Statutul AJF Alba …”, demersul Clubului fiind determinat, în opinia reprezentantilor săi legali, și conform celor arătate in cuprinsul Adresei sus-mentionate, “ … ca urmare a incalcarii Statutului AJF Alba si a Regulamentelor in vigoare (RD si RSTJF), de catre Comisiile de lucru din cadrul AJF Alba si a analizării, cu rea-credință, a litigiului dintre CS Ocna Mureș si jucătorul Cotoară Gabriel Ilie …”.

Astfel, pentru a lămuri, pe deplin, întregul context juridic generat de demersul Clubului Sportiv Ocna Mures și întreaga situație, de fapt și de drept, care a luat naștere, întelegem să informăm membrii afiliați la Asociatia Județeană de Fotbal Alba cu privire la urmatoarele aspecte:

1.Clubul Sportiv Ocna Mures detine calitatea de structura sportiva, legal constituita si recunoscuta oficial, si membru afiliat la Asociatia Judeteana de Fotbal Alba.

În calitatea sa speciala, de membru afiliat la Asociatia Judeteana de Fotbal Alba, Clubul Sportiv Ocna Mures beneficiaza de drepturile conferite de Statutul Asociatiei, respectiv sa isi indeplineasca toate obligatiile, prevazute corelativ, de acelasi Statut, sus-mentionat.

In acest context, conducerea Asociatiei a luat act de faptul ca inscrisul identificat ca fiind “Adresa nr. 69/10.04.2017” este semnata si asumata de domnul Marius STÎNCEL, in calitate de director al acestei structuri sportive, respectiv de domnul Sorin CORPODEAN, declarat a fi “Presedinte Sectia Fotbal”.

Intelegem sa prezentam Adresa sus-mentionata, spre informarea membrilor afiliati si, cu privire la acest angajament juridic de reprezentare, conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Alba isi rezerva dreptul de a proceda, in zilele urmatoare, la verificarea in registrele publice, stabilite conform legii, a regimului juridic care stabileste calitatea domnului Sorin Corpodean, de asumare a intereselor acestei structuri sportive.

2.Informam  membrii afiliati cu privire la faptul ca, prin Hotararea sa nr. 200/06.04.2017, pronuntata in sedinta publica la data de 06.04.2017, in cauza ce a facut obiectul dosarului nr. 8129/176/2016, Tribunalul Alba, investit in vederea inregistrarii modificarilor aduse actelor constitutive ale Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, a dat urmatoarea solutie: „ … Admite apelul declarat de petenta A. J. F.A., împotriva Încheierii civile nr. 517/CC/2017 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, în dosar nr. 8129/176/2016 şi, în consecinţă: Modifică în tot hotărârea atacată, în sensul că : Admite cererea formulată de petenta A. J. F. A., prin reprezentant Petropulos Cristian, în calitate de preşedinte şi, în consecinţă: Dispune înscrierea şi înregistrarea în Registrul Special al Judecătoriei Alba Iulia a Statului modificat conform Hotărârii adunării generale extraordinare a Asociaţiei, din 5 august 2016, atestat sub nr.8/2016, de avocat Mândroc Augustin Emil. Dispune comunicarea prezentei hotărâri Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Definitivă …”.        

            3.Tinand seama de actele si lucrarile efectuate in cauza ce face obiectul dosarului nr. 8129/176/2016, apare ca util sa retineti faptul ca, in prezent, isi fac aplicabilitatea prevederile Statutului adoptat/aprobat in sedinta Adunarii Generale Extraordinare din data de 05.08.2016, inregistrat in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor organizat la Grefa Judecatoriei Alba Iulia.

Astfel, prin raportare la dispozitiile Statutului Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, sus-mentionat, urmeaza sa retineti faptul ca Adresa Clubului Sportiv Ocna Mures nr. 69/10.04.2017, prin care se „ … declanseaza procedura Motiunii de Neincredere, conform art. 29 (3) din Statutul AJF Alba …”, este un demers formulat cu rea-credinta, netemeinic, nelegal si care nu are baza statutara si care, sub acest aspect, este de natura sa atraga raspunderea juridica in cauza.

Aceasta pentru ca, in conformitate cu dispozitiile art. 29, alin. (3) din Statut, se arata, in mod imperativ, faptul ca: „ … Ordinea de Zi a unei Adunări Generale Extraordinare va include numai temele (problemele) care au determinat convocarea ei. Nici o altă problemă, în afara celor incluse pe ordinea de zi, nu se poate aborda în cadrul unei astfel de adunări …”.

In aceste conditii, demersul Clubului Sportiv Ocna Mures, este neintemeiat, intrucat se raporteaza la dispozitii statutare care nu mai sunt in vigoare si nu isi mai fac aplicabilitatea, dupa cum veti observa si, mai mult, „tradeaza” necunoasterea de catre conducerea executiva a Clubului a dispozitiilor statutare care reglementeaza activitatea desfasurata de Asociatia noastra, cu toate ca, in calitate de membru afiliat si, mai mult, in calitate de participant la Adunarea Generala din data de  05.08.2016, in care a fost adoptat Statutul Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, Clubul Sportiv Ocna Mures avea obligatia sa respecte dispozitiile statutare respective, cu ocazia declansarii mecanismului „motiunii de neicredere”, pe care si l-a asumat, conform Adresei nr. 69/10.04.2017.

            4.Pentru toate aceste considerente, astfel prezentate, conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Alba isi rezerva dreptul de a transmite Adresa nr. 69/10.04.2017, spre competenta analiza Comisiei de Disciplina din cadrul Asociatiei, aceasta Comisie urmand sa verifice legalitatea si oportunitatea demersului Clubului Sportiv Ocna Mures, in speta:

-daca demersul Clubului Sportiv Ocna Mures a fost efectuat cu respectarea dispozitiilor Statutului Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, a Regulamentelor date in aplicare acestui Statut, precum si a dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, aprobata cu modificari si completari ulterioare;

-daca propunerea Clubului Sportiv Ocna Mures, in masura in care se dovedeste ca a fost intocmita cu rea-credinta si cu incalcarea regimului juridic ce stabileste drepturile si obligatiile membrilor afiliati, astfel cum este acesta stabilit de dispozitiile Statutului Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, urmeaza sa fie apreciata ca fiind abatere disciplinara care sa atraga sanctionarea disciplinara a Clubului Sportiv Ocna Mures, in conditiile in care propunerea Clubului sus-mentionat aduce atingere imaginii de care se bucura Asociatia Judeteana de Fotbal Alba si activitatii organelor sale de conducere;

-daca demersul Clubului Sportiv Ocna Mures, semnat si asumat, in acest context, de domnul Marius STINCEL, in calitate de director al acestei structuri sportive, respectiv de domnul Sorin CORPODEAN, declarat a fi “Presedinte Sectia Fotbal”, se raporteaza si, astfel, a fost efectuat, cu respectarea dispozitiilor art. 81 din Regulamentul Disciplinar al Federatiei Romane de Fotbal, care stabileste si alte obligatii ale Cluburilor Sportive in vederea participarii la competitiile sportive organizate de catre FRF/AJF Alba, in sensul ca acestea sunt obligate sa se asigure că în managementul cluburilor nu este implicată nicio persoană declarată non grata, nicio persoană care a fost condamnată penal în ultimii cinci ani și nicio persoană care este acționar sau deține orice funcție în cadrul altui club din aceeași categorie competițională.

Cu stima,

AJF ALBA

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.