petro 2Fotbalul de sală l-a adus pe Cristian Petropulos în fenomenul sportiv din Alba, acesta fiind directorul sportiv și antrenorul echipei Muhlbach Sebeș în perioada 2004-2005, când echipa evolua în Divizia 1. De anul trecut președintele AJF Alba s-a înscris la cursurile de antrenori pentru Licența B Uefa la futsal, iar la începtului acestei săptămâni Cristi Petropulos a pus mâna pe acestă diplomă după un examen destul de greu și o comisie formată din oameni ”grei” ai fotbalului românesc.

Cristian Petropulos are de marți Licența B Uefa pentru antrenor de futsal, sportul care l-a apropiat pe actualul președinte al AJF Alba de lumea fotbalistică a județului. ”Grecu” a fost în perioada 2004-2005 omul bun la toate la echipa de futsal aflată în prima ligă la acea vreme, Muhlbach Sebeș, ocupând pe rând funcțiile de organizator de competiții, director sportiv și antrenor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Examinatori la cele 3 probe (examen scris, practic și susținerea proiectului) au fost: Dan Apolzan – șeful Școlii Federale de Antrenori, Zoltan Jakab – selecționerul României cu cele mai multe prezențe pe banca reprezentativei, Jean Cosac – fost antrenor și jucător a lRomâniei la Futsal, Cornel Jurcă și Vlad Ungureanu – membri în comisia tehnică a FRF.

În tot acest timp, Cristi Petropulos a participat la mai multe module predate de lectori din afara țării precum: Sito Rivera (fost selecționer al României la Futsal), Mico Martic (selecționerul Croației și fondatorul celui mai mare site dedicat futsal-ului futsalplanet.com), precum și un preparator fizic din Croația.

Acesta ne-a precizat că a preluat echipa de pe ultimele locuri și după o campanie de transferuri reușită, Sebeșul a ajuns în play-off, având în componență 4 jucători din naționala României de futsal și 3 brazilieni responsabili de spectacol.

De la începutul aceste săptămâni Cristi Petropulos are Licența B de antrenor la futsal și așteaptă cu nerăbdare să își pună în practică aceste cunoștințe dobândite de-a lungul timpului, în Alba dorindu-se crearea uneia sau mai multor echipe pentru fotbal în sală.

Atât Mureșul Vințu de Jos cât și CS Ocna Mureș și-au manifestat această intenție, iar Petropulos admite că ar fi un lucru extraordinar și cu siguranță acest sport ar prinde la nivel județean.

”Aceste cunoștințe dobândite la cursurile pentru Licența B Uefa de antrenor la futsal mă vor ajuta să dezvolt sportul la nivel județean. A fost un impact semnificativ după prima ediție a Campionatului Județean de Futsal. Cu siguranță s-ar găsi fotbaliști pentru futsal în județ, doar că ar trebui schimbată mentalitatea lor, să fie adaptați pe terenul mic”, a declarat Cristian Petropulos, proaspăt deținător al Licenței B de antrenori la futsal.

Pentru a-și întări ideea Petropulos a ținut să amintească o serie de fotbaliști importanți care au cochetat cu fotbalul de sală precum: Messi, Robinho, Neymar sau Cristiano Ronaldo.

sursa foto: arhivă personală

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.