Fotbalul din Alba a scăzut ușor ștacheta, însă rămâne un sector ”bogat” la nivel național, având în vedre forțele concentrate în județul nostru. Cristian Petropulos, președintele AJF Alba speră ca 2017 să fie un an mai bun decât cel recent încheiat, având ca principal proiect pe agenda sa – demararea și finalizarea unui teren sintetic de dimensiuni mari, care va deservi toate structurile afiliate forului fotbalistic județean.

La final de 2016, șeful fotbalului județean, Cristian Petropulos a trecut în revistă lucruile bune și mai puțin bune din sportul rege.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„La fel ca în orice an, sunt și bune și rele! Cele bune au fost: a 5-a promovare consecutivă la Liga a 3-a, care vine automat cu cea rea, pentru că Vințu de Jos nu a putut să continue în acest eșalon, proiectele demarate, care sper să le și rezolvăm în 2017 și aici vreau să menționez un punct foarte important – construirea terenului sintetic de dimensiuni mari, proiect pentru care mă zbat să îl finalizez. Sunt foarte multe lucruri bune pe care le-am făcut, aș aminti și depunerea noului Statut al AJF Alba la tribunal, precum și renunțarea la mașina de serviciu pentru a achiziționa o autoutilitară care ne va ajuta foarte mult în acțiunile noastre”, a precizat Cristian Petropulos.

În ceea ce privește starea fotbalului județean, președintele AJF Alba recunoaște că nivelul a scăzut puțin, însă nu se sperie de acest lucru și este convins că nivelul fotbalului din Alba va rămâne la standarde ridicate.

„Nu mai este la fel de strânsă lupta în Liga a 4-a cum ne-am obișnuit în ultimii ani. Acum îi avem doar pe Șurianu Sebeș în lupta pentru promovare și care sunt favoriți la câștigarea campionatului. Surprizele plăcute vin de la nou promovatele Sportul Petrești și Transalpina Șugag (între ghilimele nou promovată), care au ținut pasul cu primele locuri. Liga a 5-a este destul de strânsă. La copii și juniori am avut un an destul de bun, pot să spun că mai bun ca în sezoanele precedente. Una peste alta, pot să spun că 2016 a fost un an bun”, a mai adăugat Cristian Petropulos.

Un lucru care îl îngrijorează pe șeful AJF Alba este scăderea numărului de echipe, situație creată în urma legislației proaste, care nu permite finanțarea sportului.

„Numărul de echipe este în continuare în scădere din cauza problemelor financiare, din cauza Legii Sportului și a sponsorizărilor, pentru că nu se pot atrage ușor fonduri către sport”, a afirmat Petropulos.


  • Terenul sintetic de la Micești – obiectiv primordial pentru 2017

În urma unor adrese făcute de președintele AJF Alba și FRF către Primăria municipiului Alba Iulia, forul fotbalului din Alba a primit acceptul de a demara proiectul terenului sintetic la Micești. Finanțarea acestui proiect se va baza în mare măsură pe bani veniți de la UEFA și FRF.

„În 2017 avem ca obiectiv primordial construirea terenului sintetic, pentru că acolo putem muta polul fotbalistic din județ, în special la copii și juniori. Putem face acolo toate competițiile, lucru ce ar avantaja pe toată lumea. Putem folosi acel teren 7-8 luni din an, având în vedere că și clima noastră ne obligă să avem un astfel de teren. Ne dorim să fie aprobat Statutul, să facem alegeri pentru cel de-al doilea vicepreședinte, să vedem noua componență a Biroului Executiv, care va suferi modificări după noul Statut și să le punem toate la punct de la prima adunare generală”, a adăugat Cristi Petropulos, care mai are un gând, de această dată, unul mai ”cald”, referitor la implicarea părinților în jocurile de fotbal.

„Îmi mai doresc ca părinții să se implice mai mult acasă decât la stadion, pentru că acest lucru afectează munca antrenorilor, dar și a copiilor. Mă lupt de ceva timp să le schimb mentalitatea părinților, îi înțeleg, însă ei se implică prea mult în fenomenul fotbalistic”, a conchis președintele AJF Alba Alba.

Fotbalul județean ar urma să se reia imediat după intrarea în prima lună de primăvară.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.