rodion-camataru-_-gol-cap-_-sursa-maximasport-roS-au scurs 29 de ani de la meciul de legendă din ”șaisprezecimile” Cupei României, dintre Metalurgistul Cugir și Dinamo București. Era 6 mai 1987, a doua zi rivala tradițională a ”câinilor roșii” Steaua, sărbătorea un an de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni,actuala Champions League, de la Sevilla, iar Cugirul se pregătea de o mare sărbătoare. Peste tot prin oraș era doar o singură tema în discuție: meciul de Cupa României cu Dinamo București.


 Dinamo 1987

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La meciul de la Cugir,bucureștenii veneau din postura de deținătoare a trofeului câștigat în 1986, după o finală cu Steaua, meci la capătul căruia Dinamo s-a impus cu scorul de 1-0 prin golul lui Marian Damaschin. Dinamo București era antrenată atunci de ”Il Luce” , antrenor care a promovat la prima echipă jucători din pipiniera clubului  printre care: Ionuț Lupescu, Bogdan Stelea, sau Bogdan Bucur, dar și jucători de la cluburi din țară precum Dănuț Lupu de la Dunărea Galați, Dorin Mateuț de la Corvinul Hunedoara, Rodion Cămătaru de la Universitatea Craiova. Ultimul avea să devină și golgheterul campionatului prin cele 44 de reușite stagionale.


Filmul meciului. Metalurgistul Cugir – Dinamo București 1-4 (1-1)

Potrivit presei sportive din acea vreme, jucătorii Metalurgistului au ținut piept celor de la Dinamo doar o repriză. Tot de aici am  aflat că meciul a fost unul spectaculos,de angajament, ambele formații trecându-și în cont ocazii importante de a înscrie și implicit de a deschide scorul.
Cei care vor deschide scorul vor fi “metalurgiștii“( în minutul 32) al partidei prin Grațian Moldovan din penalty-ul obținut tot de el, după ce a fost faultat în careu de către portarul dinamovist,Moraru.
Oare era loc de o surpriză? După primirea golului dinamoviștii își aduc aminte că sunt deținătorii trofeului și iasă la joc. Rodion Cămătaru și Costel Orac ratează rând pe rând oportunități de a egala, dar cel care va aduce egalarea pentru oaspeți este Iulian Mihăescu cu patru minute înainte de fluierul de final al primei reprize (minutul 41).
După pauză “alb – roșii” pun stăpânire pe joc și mai înscriu de trei ori pană la finalul meciului prin “dubla” lui Cămătaru minututele 51 și 80 și Damaschin  minutul 76. Astfel dinamoviștii au reușit să rezolve ecuația problemei câștigătoarei și a echipei calificate mai departe în faza următoare a competiției. Drumul lui Dinamo se va opri în finala competiției, de pe Stadionul “23 August”, finală pe care dinamoviștii o vor pierde cu scorul de 0-1 împotriva Stelei, prin golul marcat de Ladislau Boloni (minutul 25).
Meciul cu Dinamo a avut și o conotație specială pentru fanii echipei de la poalele Drăganei, finalul partidei consemnând retragerea din activitatea fotbalistică a lui Dobray după o carieră de 17 ani sub același culori.
Iată cum au arătat echipele care s-au duelat pe dreptunghiul verde al stadionului din Cugir, pe 6 mai 1987:

Metalurgistul Cugir:  Groza – Cristea – Anistoroaie, Ghenu , Dobray – Moldovan, Sălăjean (Ghionea) , Simu – Ursu, Suiceanu (Heghi), Ștefănescu.

Dinamo București: Moraru – Jercălău, Nicolae , Andone,Sabou – Lupescu ( Cristian Sava), Balaci , Varga – Mihăescu ,Cămătaru, Orac ( Damaschin).

Brigada de arbitrii: Mircea Neșu ( Oradea) , Remus Câmpean și Dorin Vătran (Arad).

 Până la întâlnirea cu Dinamo din “șaisprezecimi” Metalurgistul a eliminat pe Mecanica Alba Iulia scor 1–3 prin golurile marcate de Simu (min 15), Sălăjean ( min 65) și Moldovan ( min 80),respectiv Drăcea ( min 5) și pe Mureșul Deva scor 2 -1 pe teren propriu prin golurile semnate de Moldovan ( min 12) și Cristea ( min 56) respectiv Ștefănescu ( min 10) pentru oaspeți.


După 21 de ani, Metalurgistul Cugir primește din nou vizita unei formații de Liga I

Miercuri, Metalurgistul Cugir va întâlni pe “Arena Cugir” în “șaisprezecimile” Cupei României, formația de Liga I, CSMS Iași.
Potrivit conducerii clubului cugirean, până luni au fost vândute peste 500 de bilete, din cele 1400 bilete câte au fost scoase spre vânzare. Tichetele se mai pot procura marți și în ziua meciului de la casele de bilete. Prin urmare, spectatorii sunt sfătuiți să vină la arenă cu cel puțin o oră și jumătate înaintea fluierului de start pentru a fi siguri că își vor putea procura din timp bilet, pentru cei care nu au reușit încă acest lucru. Prețul unui bilet este de 8 lei.

 Text de Sorin Giurca

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.