unirea - daia66Caz probabil unic în România. Două echipe reprezintă aceași comună, Daia Română. Una finanțată de  Primăria din Daia Română, cealaltă nu. Una joacă pe un teren modern, cealaltă joacă-ntr-o miriște. O echipă este alcătuită din jucători transferați, cealaltă este alcătuită din localnici.

 Așa ar începe pe scurt, povestea comunei Daia Română, o comună cu un adevărat potențial sportiv. Vorbim, așa cum probabil bănuiți de Dalia Sport Daia Română și Viitorul Spicul Daia Română. Existența celor două formații a reușit să producă o adevărată schismă la nivel local.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Echipa cu „ștate vechi”, Dalia Sport Daia Română este prezidențiată de consilierul local Gheorghe Stoia, în vreme ce Viitorul Spicul Daia este condusă de Ioan Hăprian.

Spicu Daia - Olimpia Aiud112Paul Ciucă: „Am depus nenumărate cereri să jucăm pe terenul nou”

Unul din multiplele conflicte ivite la nivelul comunei reprezintă terenul pe care se desfășoară meciurile celor două formații. În urmă cu doi ani de zile, la Daia Română a fost construit un alt stadion din fonduri europene, teren utilizat pentru antrenamente și meciuri de Dalia Sport Daia Română. „Am depus nenumărate cereri la Primăria din Daia Română, la unele chiar nu am primit răspuns, a trebuit să mergem la Prefectură”, a declarat Paul Ciucă, antrenor Viitorul Spicul Daia.

De partea cealaltă, primarul comunei, Visarion Hăprian susține că în retur ambele echipe vor juca pe același teren, adică pe terenul nou.  „Noi Primăria suntem asociați cu Dalia Sport Daia Română. Este o bază sportivă nouă făcută pentru oamenii din comună. Fiecare echipă de fotbal are baza lor sportivă. Asta a fost și ideea, însă ei au avut anumite conflicte și de aceea am refuzat echipei Viitorul Spicul să evolueze pe același teren”, a declrat Visarion Hăprian, primarul comunei Daia Română.

Acesta mai susține că în viitor fondurile pentru cele două echipe vor putea fi accesate prin proiect, prin legea 350. „Eu susțin actul sportiv, sunt două echipe, iar Primăria este asociată cu Dalia Sport Daia Română. Eu ca adminsitrație am zis să joace pe același teren. Sper să găsim o cale și să joace ambele echipe pe același teren”, a mai punctat Visarion Hăprian.

Industria Galda de Jos-Luceafarul Balan104Viitorul Spicul Daia va protesta la meci: „Vom pupa gazonul și vom face încălzirea în parc”

Partida de la Daia Română va reprezenta o premieră pentru echipa Viitorul Spicul Daia Română. Echipa pregătită de profesorul Paul Ciucă, va juca în premieră pe terenul nou din Daia.

În semn de protest, echipa alcătuită din localnici, Spicul Daia, va efectua încălzirea în parc, iar la intrarea pe teren vor săruta gazonul.

„Este o forma de protest, nu vrem să ne batem joc de nimeni și de nimic, dar suntem precum marinarii care ajung la țărm și sărută solul. Așa suntem și noi, după ce am fost goniți cu poliția, acum putem juca pe acel teren, de aceea vom săruta gazonul. Încălzirea o vom face în parc tocmai în ideea de a nu fi scoși de pe teren cu poliția”, a declarat Paul Ciucă, antrenor Viitorul Spicul Daia Română.

unirea - daia22Duel profesor vs elev sau Fogoroși vs Ciucă

Partida de duminică de la Daia Română va reprezenta și un duel al antrenorilor. Fane Fogoroși de la gazde își va întâlni fostul elev pe care l-a avut atât la CSM Sebeș, CS Zlatna și FC Cisnădie, Paul Ciucă.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

6 COMENTARII

  1. ,,,,,,,Incălzirea o vom face în parc tocmai în ideea de a nu fi scoși de pe teren cu poliția”, a declarat Paul Ciucă, antrenor Dalia Sport Daia Română.”‘”‘

  2. va felicit ca sustineti actul sportiv….insa nu pricep cum se face ca nu sustineti sportivii din Daia ci pe cei straini….probabil din inertie. e cazul sa indreptati lucrurile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.