IMG_2590Mureșul Vințu de Jos a câștigat uluitor Liga a IV-a, din județul Alba. Echipa pregătită de Dan Mănăilă a început cu un handicap de șapte puncte returul, iar sezonul l-au finalizat cu trei puncte avans. 

Unul dintre cei mai experimentați jucători din tabăra vințenilor, care a prins și turul campionatului, este Daniel Ianc. Fotbalistul originar din Alba Iulia și-a regăsit plăcerea de a juca fotbal la începutul acestui an, când Mureșul Vințu de Jos a trecut printr-o serie de modificări.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ajuns la 31 de ani, Daniel Ianc nu mai credea la finalul turului că echipa din Vinț mai putea produce surpriza. „Până să se facă schimbarea din iarnă, nu mai credeam că putem reveni. După ce s-a schimbat antrenorul și au venit mai mulți jucători am fost convins că vom termina pe primul loc”, a declarat Daniel Ianc.

În iarnă la Vințu de Jos s-au schimbat multe lucruri. Pe lângă staff-ul tehnic, au apărut modificări și în „garderoba” echipei din Vințu de Jos, rând pe rând, în vestiarul echipei din Vinț au fost aduse echipamentele de antrenament, echipamente noi de joc, dar și treninguri de prezentare, trecându-se la un alt nivel din punct de vedere al imaginii. „S-au schimbat destul de multe. În primul rând nu au mai fost probleme de ordin financiar, pregătirea zilnică și-a spus și ea cuvântul, la capitolul imagine au fost foarte multe îmbunătățiri, atmosfera din interiorul echipei”, a mai punctat Daniel Ianc.

Întrebat de jocul de baraj, jucătorul vințenilor a fost modest, asta chiar dacă cifrele o dau favorită pe echipa lui Mănăilă. „O să fie practic ultimul examen, va fi dificil, multe emoții, depindem iarăși de condițiile meteo, sperăm să fie o temperatură optimă pentru fotbal. Îmi amintesc că mereu s-a jucat pe o căldură sufocantă. Șansele sunt 50-50, nu există favorită. Sper ca din prima manșă să luăm o opțiune serioasă în privința promovării. Cred că nu vom primi gol și totuși experiența noastră se va vedea în teren”, a concluzionat Daniel Ianc.

Daniel Ianc a fost decisiv în câteva partide din retur pentru gruparea lui Mănăilă. Acesta a obținut penalty-ul câștigător la Blaj, a marcat cu Daia Română, iar cu Euro Șpring a deschis scorul, turnând practic plumb în ghetele adversarilor.

Barajul cu numarul 4 pentru Ianc

La 31 de ani, Daniel Ianc s-a bucurat de o carieră interesantă la nivelul județului Alba și nu numai. Acesta a început ca junior la Unirea Alba Iulia, a fost ulterior împrumutat la Kozara Vințu de Jos, echipă cu care și-a trecut în cont și o promovare (la baraj cu Cisnădie).

A urmat pentru Ianc episodul Arieșul Câmpeni când echipa antrenată de Adorian Himcinschi a câștigat la pas campionatul însă la baraj s-a lovit de Național Sebiș, formație ce a învins cu 1-0 echipa din Câmpeni (La acea vreme Dorel Mutică evolua pentru Național Sebiș).

De la Câmpeni, Daniel Ianc a coborât pe Valea Ampoiului unde a reușit o nouă promovare cu CS Zlatna, formație antrenată în tur de Adi Himcinschi și în retur de Fane Fogoroși. CS Zlatna promovând în Liga a III-a, după barajul cu Berzobis Berzovia, grupare pe care au învins-o la 11 metri.

Acum, Daniel Ianc se află în fața barajului cu numărul patru, iar toate cifrele o dau ca favorită pe Mureșul Vințu de Jos, prima partidă urmând să se desfășoare la Vinț pe 18 iunie.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. Nici nu înțeleg dupa ce mai merg la baraj , deoarece… dupa se vor desființa .Informatiile vin din cadru oficial mai ales ca fostul primar nu isi va mai continua activitatea si contabilul isi muta locația la 50 km nord de Vint!( informația este 100% reala)Atenție la neatenție !!! Așadar pentru ce au investit atat? Pentru ce atâta efort?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.