performanta-ighiu-nuova-mama-becicherecu-mic32Sâmbătă, de la ora 15.00, Galda Arena va fi un vulcan plin de ambiții și orgolii, în confruntarea dintre Industria Galda de Jos, liderul Seriei a 4-a din Liga a 3-a, și Performanța Ighiu, decepția startului de campionat, formație decimată în urma plecărilor, echipă cu pretenții la startul sezonului, dar afectată din toate punctele de vedere în precedentele 8 etape. Ambele echipe își doresc victoria, iar meciul se anunță unul spectaculos, cu un ușor avantaj pentru gazde în urma parcursului excelent de până acum.

Industria Galda de Jos era văzută drept una dintre formațiile de pluton în această serie, dar omogenitatea trupei conduse de Paul Ciucă au adus echipa din Galda în fotoliul de lider, un lucru suprinzător inclusiv pe adversarei, care acum, își iau măsuri specifice pentru a trata serios echipa din Alba.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Nu multă lume se aștepta la o astfel de traiectorie din partea lui Cernea și a colegilor săi, dar echipa din Galda și-a văzut de drum și a reușit rezultate remarcabile, aflîndu-se acum pe primul loc la egalitate de puncte cu Național Sebiș. Principalul atu al galben-albaștrilor este forța grupului.

„Este un meci de campionat cu o încărcătură aparte, trebuie să recunoaștem. Ne dorim să rămânem în partea di nfață a clasamentului, dar suntem conștienți de valoarea adversarului, care are în componență fotbaliști de o calitate extraordinară, aduși la startul acestui sezon cu gândul de a ataca promovarea. Sperăm să fie multă lume la stadion, care să urmărească un spectacol fotbalistic dominat de fair-play, iar cine este mai bun… să învingă”, a declarat Paul Ciucă, antrenorul Industriei Galda de Jos, fost tehnician la Performanța Ighiu în Liga a 4-a.

De partea cealaltă, Vasile Ursu se confruntă cu reale probleme de efectiv, după ce în această săptămână alți doi jucători au părăsit corabia Ighiului, Făgărășanu și Himcinschi refuzând să mai îmbrace tricoul echipei din Liga a 3-a.

Cu toate astea, Ighiul mai are în lot fotbaliști puternici, care pot oricând să schimbe soarta unui joc, problemele cele mai mari fiind în defenivă, după ce căpitanul Ovidiu Tutuș s-a accidentat la genunchi în partida cu Becicherecu.

„Eu încerc la fiecare meci să fac tot ceea ce depinde de mine și să pregătesc cel ma ibine echipa. Nu este niciun derby, joacă primul loc cu locul 8, iar ei pornesc ca favoriți după clasament”, a declarat Vasile Ursu.

  • Orgolii zonale!

Cele două comune sunt despărțite de doar 11 kilometri, iar meciurile dintre combatante au devenit unele pline de orgolii începând din Liga a 4-a, această confruntare fiind prima la nivel superior. În tabăra lui Paul Ciucă, fost antrenor la Performanța Ighiu se mai află 3 jucători care au evoluat de-a lungul timpului pentru ighieni: Andrei Cernea, Răzvan Frențiu și Dani Lupșan, aceștia dorindu-și victoria în meciul de sâmbătă.

În ultima confruntare ditnre cele două echipe, disputată la startul sezonului trecut în primul tur al Cupei României, Performanța Ighiu s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Ciprian Brânză pe finalul partidei jucate la Ighiu.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.