Daia - Ocna A79”Din cauza asta ai rămas aici” – o replică pe care o auzim des în fotbalul județean, indiferent că vorbim despre jucători, antrenori sau conducători. Este adevărat că fotbalul din Alba regăsește mai multe talente, însă când vine vorba de organizare pe alocuri, situația lasă de dorit. Cel mai bun exemplu îl primim de la 4 echipe, una din Liga a 5-a, una din Liga a 4-a și două din campionatul juniorilor A1, care au folosit eronat fotbaliști juniori, pierzând partidele pe care le-au disputat la ”masa verde”, scor 0-3.

Bile negre •••• pentru Spicul Bucerdea, CS Ocna Mureș, Energia Săsciori și Dalia Sport Daia Română

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Miezul acestei săptămâni a fost unul aglomerat. Marți și joi am avut parte de turul al 3-lea al Cupei României – faza pe județul Alba, iar miercuri s-au disputat partidele din cele două serii ale campionatului juniorilor A1. Toate cele 4 cluburi au încălcat… cu voie, fără voie, sau mai bine zis… cu indolență, un articol important din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), care prevede că un fotbalist junior poate evolua în două partide, competiții, întreceri fotbalistice cu condiția ca între evenimente să treacă 36 de ore.

  •  art. 48.3/48.4 din R.O.A.F. raportat la  art. 15 și art. 83.10.1 din Regulamentul Disciplinar – se referă la jucătorii juniori, care dispută două jocuri fără a respecta intervalul de 36 de ore de pauză, impusă de regulament.

• Spicul Bucerdea – formația de pe Târnavă a câștigat joi,  cu 4-3 partida din Cupă contra formației Gaz Metan Valea Lungă. Victoria a fost una de răsunet pentru întreaga suflare fotbalistică din Bucerdea, însă vineri, Comisia de Disciplină a întors rezultatul și a dictat victorie cu 3-0 pentru Gaz Metan Valea Lungă. Potrivit reprezentanților AJF Alba, Spicul Bucerdea a transferat (prima convenție) un junior de la Gaz Metan Valea Lungă, chiar înainte de jocul de cupă. Acest fotbalist a evoluat miercuri în campionatul juniorilor A1, fiind încălcat articolul punctat mai sus cu roșu.

 CS Ocna Mureș – campioana en-titre a campionatului juniorilor A1, o formație cu pretenții ridicate în noul sezon competițional, cu o echipă și o bancă tehnică experimentată, a dat-o în bară la meciul de cupă contra Fortunei Lunca Mureșului. Cu toate că au cedat regulamentar pe teren, scor 4-5, ocnamureșenii au fost trași la răspundere vineri, în Comisia de Disciplină pentru încălcarea ROAF-ului. Trio-ul tehnic format din Gicu Domșa, Ovidiu Maier și Ionuț Pereat au introdus pe teren un jucător, care a evoluat în urmă cu o zi în campionatul juniorilor A1, decizie neinspirată pentru clubul din orașul salin.

 Dalia Sport Daia Română – o altă echipă cu ”ștate” vechi în Liga a 4-a, respectiv în competiția juniorilor A1 care a greșit fragrant. Dalia Sport Daia Română s-a impus marți în Cupa României cu 3-1 la Cergău. Miercuri, un fotbalist care a evoluat la partida din cupă a intrat pe teren și în etapa a 7-a din campionatul juniorilor A1, motiv pentru care Dalia a pierdut partida contra Viitorului Sântimbru, scor 0-3, deși juniorii din Daia s-au impus pe teren cu 1-0.

• Energia Săsciori – Săsciorul a fost eliminată marți din Cupa României, după un 0-6 ”reușit” pe terenul echipei Hidro Șugag. Echipa de pe Valea Frumoasei nu a ținut cont că la partida de la Șugag a folosit un junior de care avea nevoie la partida de miercuri din campionat, iar acest lucru a dus la penalizarea echipei și pierderea jocului din competiția juniorilor A1 cu 0-3 în favoarea Mureșului Vințu de Jos, deși pe teren a fost 3-3.

În cazurile de față nu putem vorbi despre neatenție, având în vedere că regulamentul și statutul fotbalistului junior a fost intens dezbătut în majoritatea ședințelor și adunărilor generale din cadrul Asociației Județene de Fotbal Alba. Cluburile amintite mai sus nu au nicio scuză pentru greșelile comise în acest sens, greșeli care puteau periclita integritatea micilor fotbaliști.

De asemenea, aceste greșeli pot duce și la ”curbarea” carierei unui fotbalist, luând exemplul cel mai la îndemână. Dalia Sport, cu copiii din echipa juniorilor A1 a reușit să treacă de Viitorul Sântimbru, o formație puternică a acestei competiții. Munca juniorilor din Daia s-a dovedit a fi inutilă din cauza lipsei de interes pentru competițiile de interes minor din fotbalul județean, sau a neprofesionalismului.

Toate lucrurile și exemplele amintite mai sus fac dovada faptului că… ”din cauza asta ai rămas aici”.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Pe scurt cum s-a intamplat la Bucerdea Granoasa : Stie toata lumea care cunoaste fotbalul judetean ca , Gaz Metan V.Lunga a promovat datorita rezultatului din ultima etapa de la Bucerdea unde Viitorul Biia a suferit o infrangere la scor fiindui necesar doar o remiza pentru a promova in liga a 4. In faza a doua in vara acestui an s-a organizat la Bucerdea Granoasa un turneu in memoria fostului portat Lodroman Ioan decedat la o varsta frageda ,turneu care a ajuns la editia a doua si la care au fost invitate 4 echipe printre care si “domnii” de la V.Lunga .Dupa terminarea jocurilor toti membri echipelor participante au fost invitati de catre patronul celor de la Bucerdea dl Maier Gheorghe la asa zisul protocol ,la care “domnul ” Radu Bulugea antrenorul celor din V.Lunga s-a simtit foarte bine si nu contenea cu laudele asupra celor de la Bucerdea pentru tot ajutorul acordat si pentru bunul simt si profesionalismul aratat in ultima etapa si nu numai . Juniorul Irimie George pe care “domnul” Bulugea l.a aruncat din lot ca pe o masea stricata spunand ca nu are loc la echipa dansului s.a dus cu o zi inaintea meciului de cupa de la Bucerdea sa ceara legitimatia “domnului” antrenor care era pe banca tehnica a echipei de juniori a celor de la V.LUNGA care aveau meci de disputat in campionatul juniorilor A1 .”domnul” antrenor stiind ca baiatul vrea sa se transfere la Bucerdea la obligat pe baiat sa intre in teren la juniori iar dupa 10 minute l.a scos din joc premeditand de fapt tot acest circ … Doar atat vreau sa zic poate o sa citeasca si “domnul” Bulugea acest comentariu iar daca nu poate realizatorul articolului de mai sus o sa il scoata in evidenta pentru a-l vedea si dansul .RUSINE SA VA FIE PENTRU CE A-TI FACUT “DL” BULUGEA . Speram ca la anul sau cat mai curand posibil sa ne mai intalnim pe teren pentru a va dovedi ca o sa va batem de cate ori o sa avem ocazia si copilul cu pricina o sa va amrcheze ca si in meciul din cupa ori de cate ori o sa va intalneasca …RUSINE RUSINE RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.