Alexandru GiurgiuReturul bun făcut în tricoul echipei SC Bacău (Liga a II-a) nu a rămas fără rezultat pentru ex-uniristul Alexandru Giurgiu. Jucătorul de bandă stângă a ajuns la un acord cu Slavia Sofia, echipă clasată pe locul patru în Bulgaria la finele sezonului trecut. 

Născut pe 25 septembrie 1992, Alexandru Giurgiu este un produs 100% al Unirii Alba Iulia, unde l-a avut ca antrenor pe Alexandru Kalanyos. Plecat de la Performanța Ighiu, ex-uniristului i-a fost benefică perioada de la Bacău, iar acum a ajuns să evolueze în Europa League alături de bulgarii de la Slavia Sofia.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Acest transfer înseamnă foarte mult pentru mine, de mult mi-am dorit să pot pleca în afara țării”, a declarat Alexandru Giurgiu, Slavia Sofia.

De-a lungul carierei Alexandru Giurgiu a jucat la Unirea Alba Iulia, Gaz Metan Severin, Astra Giurgiu, Dinamo București, Farul Constanța, Performanța Ighiu și SC Bacău.

Fostul jucător al Unirii Alba Iulia poate fi folosit atât ca fundaș stânga, dar și mijlocaș stânga.

Neplătit de cinci luni, dar are șansa vieții

În perioada petrecută la SC Bacău, Alexandru Giurgiu a acumulat 5 luni de restanțe salariale, bani pe care are șanse reduse să-i mai poată recupera ținând cont de condițiile financiare din fotbalul intern, însă acum are șansa să evolueze într-un campionat interesant, ba mai mult să joace și în Europa League.

„E mult mai bine ca în România. E liniște din punct de vedere financiar. La Bacău de exemplu în șase luni mi-am primit un salar, aici se plătește lună de lună, asta e important”, a mai adăugat Alexandru Giurgiu

În primul meci pe care Slavia Sofia l-a susținut în Europa League contra polonezilor de la Zaglebie Lubin, Alexandru Giurgi a fost rezervă, însă alți 11 colegi de-ai lui nu au prins lotul, deci concurența este acerbă la nivelul echipei.

Din exilul ligii a III-a, în Europa League

Alexandru Giurgiu a început sezonul 2015-2016 în Liga a III-a, la Performanța Ighiu, formație la care nu a fost prea mult timp utilizat de Adorian Himcinschi. La finele turului Giurgiu s-a îndreptat spre SC Bacău, echipă din Liga a II-a, instabilă financiar, dar unde avea șansa să joace.

Ajuns pe plaiurile moldovei, Giurgiu a început să prindă minute ca titular, iar evoluțiile sale constante l-au dus în vizorul bulgarilor de la Slavia Sofia.

La realizarea transferului a participat și un alt fost unirist, este vorba de Vitor Tiago Vitinha, jucător ce evoluează la Ludogorets, acesta fiind liantul dintre impresarul bulgar și fotbalistul originar din Alba Iulia.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.