Șurianu Sebeș a devenit matematic campioană cu 4 etape înainte de finalul Ligii a 4-a, sezonul 2016-2017, echipa din Arini urmând să reprezinte județul Alba la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Deși a avut un traseu zbuciumat, cu un început în forță, bazat pe o echipă extrem de puternică, condusă de Mihai Manea și Doru Oancea, Sebeșul „s-a spart” în iarnă, însă președintele Daniel Popa a găsit soluția prin care să continue proiectul, iar acum, Șurianu este noua ”regină” a fotbalului județean. Doru Oancea a declarat că acest titlu de campion, obținut la numai 36 de ani, îi dă foarte mare încredere pe viitor și speră, ca din punct de vedere sportiv, Șurianu să ajungă în Liga a 3-a!

Ultima dată în perioada recentă a fotbalului județean, când o echipă a câșitgat categoric, clar și detașat întrecerea, a fost în sezonul 2012-2013, atunci când CSO Cugir a terminat cu 21 de puncte peste Performanța Alba Iulia. Șurianu Sebeș a adunat 13 victorii în turul de campionat și deja a vea o mână pe trofeul Ligii a 4-a, iar acum, înainte cu 4 etape de terminarea sezonului, Vali Dărgan și colegii săi au sărbătorit câștigarea titlului, cu 4 etape înaitne de final, după victoria cu 2-0 pe teren propriu împotriva echipei Viitorul Spicul Daia Română.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Este un pas important în cariera mea, câștigarea Ligii a 4-a, pentru că este o competiție puternică, inclusiv cea de anul acesta. Sunt un antrenor tânăr, am 36 de ani și înseamnă mult pentru mine acest titlu! A fost un sezon bun din toate punctele de vedere, cel puțin din punct de vedere fotbalistic, am pornit la drum cu un grup foarte bun, în iarnă am adus alți fotbaliști, dar aceștia s-au ridicat la pretențiile noastre. Meritul cel mai mare este al jucătorilor, pe urmă al celorlalți, dar jucătorii sunt actorii principali!”, a declarat Doru Oancea, antrenorul campioanei!

Acesta speră ca oficialii clubului să reușească să întocmească rapid strategia pentru viitor, toate gândurile echipei din Arini îndreptându-se către câștigarea barajului Ligii a 3-a și participarea în eșalonul terț.

„Vrem să fim sănătoși, să ne pregătim, să avem tot lotul valid pentru baraj, din toate punctele de vedere! Nu noi decidem pe cine vom avea ca adversari la baraj! Din punct de vedere sportiv ne dorim să ajungem în Liga a 3-a, cred că și merităm acest lucru. Eu cred că și Mihai Manea merită o medalie, și ceilalți care și-au adus aportul la acest titlu!”, a mai precizat Doru Oancea.

Prin câștigarea acestui trofeu de către Șurianu Sebeș s-a mai scris o filă istorică a fotbalului județean, competiție atractivă, cel puțin în ultimele sezoane, presărată cu orgolii, ambiții și de ce nu… mulți bani la nivel de ”fotbal mic”.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.