Absport.ro a prezentat luni 12.12.2016, modul în care comuna Vințu de Jos a rămas fără fotbal, dar și fără turneul național AmaTur de tenis de masă. În urma relatărilor efectuate de către noi, primarul Ioan Iosif Josan a solicitat drept la replică pentru a-și expune punctul de vedere. 

Vă prezentăm dreptul la replică oferit de primarul din Vințu de Jos:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Urmare a articolului publicat pe site-ul dumneavoastră din data 12.12.2016 doresc să formulez un drept la replică, pe care vă rog să-l postați pe site.

În primul rând doresc să precizez că sunt un iubitor al sportului, al fotbalului în special, iar ceea ce susțineți dumneavoastră în articol și anume faptul că în campania electorală am pledat pentru nefinanțarea fotbalului este total neadevărat. Doresc să sprijin sportul local, dar în măsura în care există bani la bugetul comunei care să fie alocați spre finanțarea sportului și legea ne va permite utilizarea lor în acest scop.

După cum spuneați și dumneavoastră în articol controlul din această vară al Curții de Conturi a considerat finanțarea echipei de fotbal AS Mureșul Vințu de Jos ca fiind ilegală, iar suma care a fost imputată UAT Vințu de Jos este una destul de consistentă, iar în cazul în care sentința din procesul aflat pe rolul instanței va fi una nefavorabilă aceasta va fi imputată persoanelor responsabile, în speță primar, viceprimar, consilieri locali și unii angajați și foști angajați din cadrul primăriei.

Chiar dacă decizia Curții de Conturi este suspendată pe durata procesului, iar aceasta nu produce efecte, atât conducerea instituției, cât și persoanele angajate în cadrul primăriei nu își pot asuma riscul de a continua o finanțare asupra căreia există umbră de îndoială. S-a dorit continuarea finanțării echipei de fotbal și în această vară, dar atât cei din conducerea clubului, cât și cei din jurul echipei nu au venit cu o soluție legală pentru a finanța mai departe AS Mureșul Vințu de Jos.

În ceea ce privește turneul de tenis de masă acesta nu a fost abandonat de către conducerea instituției, ci de către organizatorii competiței, aceștia din urmă trebuind să se ocupe de tot ce ține de organizarea și finanțarea turneului. Primăria comunei Vințu de Jos nu și-a asumat niciodată rolul de organizator al competiței, putând fi doar un partener al acestui turneu atâta timp cât se respectă absolut toate prevederile legale legate de finanțarea sportului.

De asemenea, pe adresa instituției nu a sosit nici o cerere de finanțare a turneului de tenis de masă însoțită de un proiect care să poată fi analizat de către conducerea și personalul responsabil al instituței, pentru ca mai apoi să fie supus votului final al consilierilor locali ai comunei Vințu de Jos în vederea finanțării.

Pentru a arăta că la Vințu de Jos se dorește promovarea sportului și atragerea tinerilor din comună pentru practicarea sportului, Primăria comunei Vințu de Jos va demara câteva proiecte despre care veți auzi în curând și pe care sper că veți găsi de cuviință să le promovați pe site-ul dumneavoastră.

În ceea ce privește susținerea PSD la Alegerile Parlamentare 2016 vreau să precizez că Partidul Verde nu a avut candidat sau listă de candidați la aceste alegeri așa că dați-mi voie să fiu om și să am și eu preferințele mele politice, drept care îmi este garantat de către art. 30, alin. 1 din Constituția României, articol ce garantează libertatea de exprimare.

13.12.2016

Cu respect,

Josan Ion Iosif,

Primarul comunei Vințu de Jos

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

6 COMENTARII

  1. Da exact dreptul de exprimare este logic….dar dreptul moral fata de oamenii care v-au votat unde e?
    Exact asta v-a scos primar,faptul ca PSD v-a exclus….toata campania asta era lozinga:m-au dat afara…plans..mila…..Si acum mergeti cu ei pe drum….PS: Sa nu intrati sub incidenta legii…aia care daca o stiati nu va era frica de ea!

  2. Expuneti aici niste informatii subiective si care sa “faca audienta”, un fel de “soc! ingrozitor! ce a facut primarul!”, genul de titluri care atrag cititorii mai putin instruiti si care cad in asemenea capcane. Sa fim seriosi, nu cred ca primarul a dorit sa excluda activitatile sportive din preocuparile comunei. Cred insa ca cei care s-au ocupat de fotbal anterior, au facut niste prostii cat casa. Iar aceste prostii nu au fost inocente, ci au avut drept scop sifonarea de fonduri “la greu”. Asa ca nu tot scrieti articole numai ca sa aveti ceva scris. Documentati-va temeinic – aceasta face diferenta intre o cariera de jurnalist reusita si una patetica, in cautare de senzational, doar de dragul audientei, fara justificare si argumentare seriose. Asadar, documentare si teme interesante. De exemplu, ce se mai aude cu banii “inghititi” de fosta echipa de fotbal? Dar responsabilii? Cine sunt acestia si cum sunt pedepsiti pentru ruina echipei exact atunci cand promoveaza? etc…

  3. Exact trebuie documentat,ca tocmai el era viceprimar cand s-au inghitit banii aia…..deci putea sa observe,sesizeze aceste nereguli!
    Dar timpul trece…banii vin(ca alt servici nu avem)!
    Daca se dorea ca fotbalul sa mearga mai departe se gaseau solutii,dar e nevoie de competenta…care din pacate in acest caz lipseste,cum din pacate lipseste si educatia primara atat timp cat nu respectam cetatenii sau ne ascundem de ei ca nu reusim sa facem ce am spus in campanie!

  4. Aici nu este vorba de fotbal!!!! Este vorba de turneul de tenis de masa care aduna 150 de jucatori din intreaga tara, din cate stiu a mai organizat de 2 ori pana acum ,,,….. dar dl primar nu are cadru legal sa plateasca 3 lei pt organizarea lui.,..dar a avut bani pt zugravirea caminului in luna iulie, a avut bani pt Marie draga marie si pt multe altele!!!!! Din pacate comunitatea Vintu are un primar care este un om cumsecade, dar din pacate total nepregatit si fara capacitatea de conduce si duce spre prosperitate aceasta comuna! Fara sa fiu rautacios dar dusul plicurilor + acordarea pensilor si a ziarelor nu este acelasi lucru cu a conduce o primarie!!! Josan este un bun executant si ATAT!!!!pt el jobul potrivit in primarie este Viceprimar, la dezamorsat bombe pe Valea Vintului, la stins incendii etc . Nu sunt rautacios!!! Sunt corect si realist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.