metalurgistul-cugir-asa-targu-mures-ii171995 a fost anul în care Metalurgistul Cugir primea pentru ultima dată vizita unei echipe de Liga 1 pe teren propriu, tot în faza ”16”-imilor Cupei României, din partea Gloriei Bistrița, una dintre formațiile aflate pe val în acea vreme. Acum, pe 26 octombrie, de la ora 14.30, Metalurgistul Cugir va juca împotriva unei echipe de pe prima scenă a fotbalului Românesc, în aceeași fază a Cupei României. Poli Iași este adversarul Cugirului, o echipă care a reprezentat România în cupele europene în acest debut de sezon, însă o formație aflată în derivă, care de curând și-a schimbat banca tehnică și l-a numit pe Eugen Neagoe în locul lui Nicolo Napoli.

Poli Iași nu face parte din categoria ”Elite” a adversarilor care puteau ajunge la Cugir, însă suporterii echipei de sub Drgana sunt încântați că vor vedea din nou la lucru o echipă de pe prima scenă a fotbalului pe stadionul lor. Mai mut de atât, cugirenii pot spera la un rezultat mare, având în vedere că moldovenii nu traversează cea mai bună perioadă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„În primul rând ne bucurăm că jucăm acasă, sperăm să fie stadionul plin, pentru că fotbalul la nivel de Liga 1 din România nu înseamnă doar Steaua și Dinamo, înseamnă și Poli Iași, echipă care a reprezentat România în cupele europene, chiar dacă a fost oar în tururile preliminare. Sperăm să fie un meci atractiv, spectaculos și toată lumea să se bucure de acest eveniment. Urmează o perioadă grea, cu etapă intermediară, nu ne va fi deloc ușor, dar sperăm să ne ridicăm la valoarea adversarului”, a declarat Călin Moldovan, antrenorul Metalurgistului Cugir.

  • Bogdan Petric: ”Pentru un astfel de eveniment am fugit de la școală acum 21 de ani”

Un fan de mic al echipei, ajuns manager general, Bogdan Petric așteaptă cu sufletul la gură acest duel și sepră ca întreaga suflare fotbalistică din județul Alba să se bucure de un spectacol găzduit pe Cugir Arena.

„Metalurgistul a fost mereu un bun ambasador al Cugirului. Am încercat să aducem cinste și cred că am reușit acest lucru în orice colț al țari am fost în toți acești ani. Cea mai mare bucurie a fost că mereu au existat oameni care ne-au impresionat prin cuvintele frumoase la adresa orașului și a sportului cugirean. Eram copil și am fost impresionat de atmosfera de la ultimul meci din Cupa României, țin minte că am fugit de la școală să vedem acel meci. A fost o atmosferă incredibilă cu un stadion arhiplin. Este o sărbătoare pentru oraș, și cred, o bucurie de nedescris pentru fiecare cugirean. După 21 de ani să ai șansa să joci un meci oficial împotriva unei echipe din prima ligă ce a reprezentat România în preliminariile Europa League este pentru mulți un vis devenit realitate. La Cugir s-a construit ceva incredibil în toți acești ani: o bază cum putine sunt în țară, 6 echipe de juniori începând cu vârsta de 6 până la 16 ani, o echipa de republicani și o echipa de seniori într-o ligă profesionistă, ce a terminat pe podium în primii 3 ani de la înființare, plus alte ramuri sportive cu sute de copii legitimați ce pot face sport gratuit în cele mai bune condiții! Pentru unii toate aceste lucruri poate acum nu inseamnă nimic, în general unele persoane apreciază ceva doar în momentul în care nu mai există nimic, însă pentru noi sunt lucruri extraordinare ce au fost realizate prin sacrificii mari, pe care doar cei care au pus umărul la aceasta muncă titanica le știu”, a precizat Bogdan Petric, managerul general al clubului de sub Drăgana.

Printre titularii echipei Poli Iași se poate număra și Marius Chelaru, un produs al clubului din capitala Moldovei, care în sezonul trecut a avut evoluții foarte bune în tricoul Metalurgistului Cugir.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.