După tragicul eveniment din 6 mai 2016, când Ekeng a decedat pe terenul de fotbal, la un meci dintre Dinamo și Viitorul Constanța, Federația Română de Fotbal a dat startul unui program care prevede dotarea membrilor afiliați cu câte un defibrilator. Astfel, Metalurgistul Cugir, Industria Galda de Jos, Performanța Ighiu și Unirea Alba Iulia vor fi dotate cu aceste aparate, urmând să fie făcută și o acțiune la nivel regional pentru folosirea corectă a defibrilatorului.

Federația Română de Fotbal prin Departamentul Medical a elaborat un proiect care prevede dotarea cu câte un defibrilator extern automat a fiecărui membru afiliat. Odată cu predarea acestor aparate către membrii săi afiliați, FRF va organiza cursuri de prim ajutor în cadrul cărora vor fi demonstrate de către specialiști în domeniu cele mai eficiente metode de management al situațiilor de urgență ce pot surveni în activitatea sportivă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Reprezentantii cluburilor din Liga a 3-a au declarat la unison că mpsura este una foarte bună, care va da o siguranță medicală mai mare, atât persoanelor responsabile, care acționează la meciuri, cât și jucătorilor sau antrenorilor.

Defibrilatoarele vor intra în posesia cluburilor din Alba până la startul returului.

sursa foto: frf.ro

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.