galda - sona45Industria Galda de Jos a reușit a 3-a promovare în ultimii 4 ani. Prima dată, în sezonul 2012-2013 s-a promovat sub comanda lui Alin Hancăș în Liga a 4-a, apoi același antrenor a câștigat barajul pentru accederea în Liga a 3-a, iar în actualul sezon, satelitul divizionarei terțe a reușit să facă pasul în Liga a 4-a, chiar dacă echipa a fost formată doar din fotbaliști localnici și s-a pornit la drum abia la sfârșitul verii trecute. Nu mai puțin de 8 jucători au participat atât la această promovare, cât și la cele din sezoanele precedente, formația pregătită de Daniel Vonya bazându-se pe un nucleu închegat, care a adunat 16 victorii și două egaluri în campionatul actual.

Secretul promovării satelitului Industriei Galda de Jos în Liga a 4-a a constat în atmosferă și unitatea grupului. Scheletul formației care a adus Galda pe culmile fotbalului naținal a fost adus „acasă”, iar o bună parte dintre fotbaliștii care au promovat atât din Liga a 5-a în Liga a 4-a, cât și din Liga a 4-a în Liga a 3-a se regăsesc în lotul echipei secunde. Aceștia sunt: Alecu Cioară, Florin Crețiu, Ionuț Crețiu, Cătălin Ivașcu, Ioan Voica, Alexandru Cămărășan, Cristian Vonya și Adrian Nicoară.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Nu mai puțin de 16 victorii și două egaluri a adunat Industria II în actualul sezon, gustul înfrângerii fiind o enigmă în lotul condus de Daniel Vonya, antrenorul care a reușit să promoveze echipa în Liga a 4-a, și care își trece numele în ”hall of fame-ul” fotbalului din comuna găldeană.

„Ne simțim bine, vreau să le mulțumesc în primul rând jucătorilor, oamenilor care ne-au fost aproape, domnului primar, care ne-a ajutat foarte mult. Jucătorii au trecut prin ce au trecut și au reușit să fie învingători. Așteptăm finalul sezonului să sărbătorim și dacă Dumnezeu ajuta, să ne vedem în Liga a 4-a. Nu am crezut că putem să avem un asemenea sezon. Nu ne gândeam să promovăm, ne-am adunat ca în curtea școlii, cu jucători doar din comună. Jucătorii au cel mai mare merit! Nu s-a discutat despre viitorul echipei, însă avem timp. Noi ne dorim să evoluăm în Liga a 4-a și vom face tot ceea ce ține de noi pentru a ne împlini acest vis”, a precizat Daniel Vonya, antrenorul echipei satelit a Industriei Galda de Jos.

Alecu Cioară, golgheterul echipei: „Suntem ca frații”

Galda de Jos II a marcat nu mai puțin de 93 de goluri în actualul sezon, aproape jumătate dintre acestea fiind reușite de Alecu Cioară, golgheterul echipei, ce a punctat de 46 de ori în actualul sezon. Acesta a participat la toate promovările echipei, înscriind în urmă cu două sezoane penalty-ul decisiv care a urcat Industria în eșalonul terț al fotbalului românesc la barajul cu Ghiroda.

„Suntem foarte fericiți că ne-am îndeplinit obiectivul stabilit la începutul campionatului. Ținând cont că suntem doar jucători tineri, nu ne așteptam să fie așa ușor, dar prin muncă și ambiție am reușit. Mă simt bucuros și împlinit că am reușit acest lucru cu echipa satelit, unde suntem doar jucători din comună. S-a creat o atmosferă foarte placută, avem un grup unit și suntem toți o familie. Pot să spun că suntem ca frații. Este foarte frumos ce am reușit pentru că suntem doar jucători din Galda, mulți tineri și dornici de afirmare. Mai am un motiv de bucurie, acela că am reușit să fiu golgheterul seriei cu 46 de goluri marcate, iar în cele două etape rămase sper să ajung la 50”, a punctat Alecu Cioară.

Un alt fotbalist care a participat activ la toate promovările, însă care a rămas important și pentru formație din Liga a 3-a, Cătălin Ivașcu se simte foarte fericit că a pus umărul la această performanță. Acesta consideră că mai are multe de spus în fotbalul terț, dar a lăsat de înțeles că își va ajuta și ”frații” în Liga a 4-a.

„Pentru mine este a 3-a promovare cu Industria, încă o bucurie în viața scurtă de fotbalist. S-a creat o echipă foarte bună, care a promovat pe merit în Liga a 4-a. Băieții sunt foarte ok, dar eu consider că încă nu e momentul să renunț la Liga a 3-a. Dar dacă va fi nevoie de mine, o să îi ajut cu plăcere, pentru că și ei mi-au întins o mână de ajutor atunci când aveam nevoie de meciuri în picioare”, a precizat Cătălin Ivașcu.

Unul dintre cei mai importanți, dar și vechi fotbaliști din lotul condus de Daniel Vonya este Ionuț Crețiu. Acesta evoluează la satelitul Industriei alături de fratele său, Florin și este unul dintre pilonii principali ai echipei. Chiar dacă a mai simțit ”promovarea” pe propria piele, Ionuț este foarte bucuros și mândru de cele realizate cu formația din Galda.

„Păi suntem fericiți că promovăm în Liga a 4-a. Pentru Galda e 3-a promovare în ultimii 4 ani. De data asta, accederea în Liga a 4-a este una mai specială, deoarece echipa e formată doar de oameni din Galda, fii ai satului. Pentru noi e o plăcere să jucăm fotbal, nu avem salarii, nu avem prime de joc, jucăm doar din plăcere. Suntem un grup unit. Mulțumim domnului primar că ne-a susținut în acest campionat cu deplasările si cu baremurile de arbitraj, și ne dorim să ne susțină și în Liga a 4-a, a declarat Ionuț Crețiu.

Galda… la Oiejdea?!

Având în vedere că terenul din Galda de Jos nu ar rezista la numărul mare de crampoane care ar călca gazonul în fiecare săptămână, oficalii clubului iau în calcul detașarea echipei la noul teren din Oiejdea. Potrivit unor informații, terenul de fotbal din Oiejdea are o suprafață de joc foarte bună, care ar urma să fie dotată și cu vestiare. Antrenorul echipei satelit, Danyel Vonya a precizat că este de acord cu această variantă și că la Oiejdea se pot organiza fără probleme dueluri în Liga a 4-a.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

6 COMENTARII

  1. antrenoru sa ramana in liga a5a ca nu are treaba cu antrenoratul ,baieti au jucat nu mai din ce au stiut ei nu au avut nici un plus de pe banca ,ori cum o sa vina alt antrenor pt ca se aud zvonurile deja

    • Si ca sa si ramai cu ceva util hai sa iti arat cum trebuia sa arate mesajul tau corect:
      Antrenorul* sa ramana in liga a5-a* ca nu are treaba cu antrenoratul ,baietii* au jucat numai* din ce au stiut ei nu au avut nici un plus de pe banca ,oricum* o sa vina alt antrenor pt ca se aud zvonuri* deja

  2. De unde stii tu atatea ma printule?Daca tu crezi ca el nu are nici o treaba cu antrenoratul atunci imi e destul de clar cat de mult fotbal stii tu,oricum numele de mihai nu ma duce cu gandul la nici un frustrat anume deci probabil esti un simplu muc care nu are ce face 🙂

  3. poate-i antreneaza la bar la bere dar nu la fotbal(ca la alea e profesor) nu are rost sa se supere nimeni eu nu am jicnit pe nimeni ,iar in liga a4a nu poate sta pe banca fara liceenta pt liga a3a iar el nu are pt ca la bar nu se elibereaza asemenea documente.

  4. ia vedeti-va de treburile voastre..nimeni nu a folosit nici un jucator pe fals si intradevar e greu in liga a 4-a daca nu ai un antrenor care sa stie sa abordeze o tactica cat de cat buna macar pentru a ramane in liga a 4-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.