Performanta Ighiu-Metalurgistul Cugir42Finalul săptămânii trecute ne-a adus și primul derby județean la nivelul eșalonului terț, cu reprezentantele Ighiului și Cugirului prezente pe stadionul  ”Cetate” spre a-și măsura forțele și ambițiile întru escaladarea clasamentului seriei a patra, în căutarea unui loc superior. Deși în seria a cincea județul mai are o reprezentantă de seamă prin prisma locului ocupat în clasament, în speță Industria Galda de Jos, încleștarea de pe arena albaiuliană reprezenta în mintea oponenților ceva echivalent cu faptul că, victoria va da răspunsul la întrebarea referitoare la cine este șeful în județ în sportul cu balonul rotund, asta și prin prisma faptului că Alba nu mai are de ceva vreme, o dată cu dispariția Unirii, vreo reprezentantă la nivelul primelor două eșaloane ale fotbalului mioritic.

                 Meciul a început timid, cu o lungă perioadă de tatonare, în care echipele parcă își căutau punctele slabe și în același timp își mascau propriile vulnerabilități. Microbiștii prezenți pe stadion sperau într-o descătușare a jocului, în care Cugirul să-și etaleze țesătura de pase obișnuita, prin care își domina adversarele de eșalon sau Ighiul să lovească pe contraatacurile ucigătoare prin care și-a adaugat la zestre foarte multe puncte pe terenurile străine. Așa ar fi fost normal să decurgă jocul, ținând cont că echipa Ighiului nu s-a prea descurcat în acest sezon în jocurile de acasă, terenul mare al stadionului ”Cetate” nefiind un aliat de nădejde al nou promovatei. Se știe că atunci când joci acasă trebuie să construiești, iar adversarii Ighiului din meciurile de acasă au stat în general la cutie, preferând să dezvolte contraatacuri periculoase, excepție făcând doar Politehnica Timișoara, echipa ce nu a refuzat jocul dar care era cât pe ce să plece învinsă de la Alba Iulia. Concluzia ar fi aceia că din cinci jocuri pe teren propriu, Ighiul a reușit să învingă doar formația din Deva, ceilalți oponenți plecând cu puncte în buzunar, iar pentru Cugir auspiciile se anunțau favorabile, cu șanse mari de a bifa punct sau puncte din această deplasare. Dar cum se spune deseori că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, așa și în acest meci, lucrurile nu au mers așa cum se prefigura destul de evident. Profitând de apatia echipei cugirene, gazdele au preluat inițiativa și au punctat sec în doua rânduri, dând dovadă de o eficiență de invidiat. Treziți din pumni și din poziția de favoriți ai disputei, cugirenii au încercat să încline terenul spre poarta ighiană, dar în afară de un șut periculos și vreo două de încălzire, toate rezolvate de goalkeeperul advers, n-au obținut nimic pe tabela de marcaj. Așteptam cu toții ca după pauză să se dezlănțuie atacurile cugirene, însă n-a fost deloc așa, cei din Ighiu închizând jocul la perfecție, lansând rareori contraatacuri care să mai țina în priză arieregarda oaspete. Cugirenii au dominat steril disputa, punctând doar la impresia artistica printr-un șut scos formidabil de la vinclu de portarul Bodea. În rest, gazdele au fost stăpâne pe situație și au obținut o victorie pe deplin meritată, asezonată cu o eficiența și un cinism pe care nu ni le-au dezvăluit în celelalte partide susținute pe propriul teren. Odată cu victoria Ighiul a reușit să-și devanseze oponenta la golaveraj, urcând pe un onorabil loc trei in clasament.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Nouă nu ne rămâne decât să așteptăm returul acestei confruntări, undeva în primăvara anului viitor, pentru a vedea dacă vom asista la o revanșa sau dacă trupa din Ighiu considerată pe bună dreptate o specialistă a deplasărilor se va impune din nou…..

Articol scris de Adrian Habean

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Am tot citit editorialele acestui domn și mi se par foarte bune și pe diverse teme….E foarte bun cunoscător al sportului după părerea mea și abia aștept sa citesc noi materiale ale dansului !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.