unirea-alba-iulia-uta-arad-243Trăim într-o perioadă în care banul și nevoile noastre artificiale primează în fața plăcerilor și a lcrurilor cu a devărat importante. Trebuie menționat însă cu siguranță acest articol nu face referire la fotbaliștii/jucătorii de fotbal care au o familie, copii, rate și alte obligații financiare. 

Astăzi o să vreau să vorbim despre 7 motive (cel puțin) pentru care aș evolua și gratuit în tricoul Unirii Alba Iulia.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Echipa din Alba Iulia a reușit să fie mereu echipa „fanion” a județului Alba, asta indiferent de eșalonul în care a evoluat, iar fiecare junior se visa sau se visează la un moment dat să îmbrace tricoul Unirii Alba Iulia. Acum, e categoric faptul că echipa din Cetatea Marii Uniri se scaldă în incertitudine, iar Mihai Hauptkorn, văzut ca un adevărat salvator al echipei Unirea Alba Iulia a dat bir cu fugiții după numai câteva săptămâni de la preluarea echipei, invocând probabil, la fel ca la Petrești motive de tot felul și s-a agățat de orice pentru a părăsi Unirea Alba Iulia. Oare de ce? Această întrebare încă-mi bântuie urechile, însă contactat telefonic, Mihai Hauptkorn a evitat să ofere un răspuns concrect în urmă cu câteva săptămâni.

Totuși, o să revin la tema principală! 7 motive pentru care aș juca la Unirea Alba Iulia GRATUIT!

 1. În primul rând, dacă aș fi jucător tânăr aș juca GRATUIT pentru a-mi crea un CV în lumea fotbalului, iar Liga a III-a reprezintă o oportunitate de a te face remarcat.
 2. Când nu ai obligații familiare, rate și alte obligații financiare poți evolua GRATUIT ținând cont de faptul că părinții te pot susține necontenit, atât timp cât acei tineri vor să urmeze o carieră în lumea fotbalului.
 3. Pe vremuri Unirea Alba Iulia reprezenta mândria județului, echipa ce reușea să se numească pe merit „Campioana deplasărilor”, iar tocmai pentru faptul că Unirea Alba Iulia a reprezentat mereu  o rampă de lansare pentru tinerii jucători aș juca GRATUIT pentru „alb-negri”.
 4. Avantajaul de a juca GRATUIT la Unirea Alba Iulia, o echipă obligată să folosească opt jucători tineri (5 u-21, 3 U-19) este dat de faptul că fotbaliștii pot acumula experiență la nivelul eșalonului terț, iar ofertele nu vor întârzia să apară, mai ales că în sezonul viitor o parte din aceștia vor putea fi utilizați în Liga a II-a ca jucători sub vârstă.
 5. Să îmbraci tricoul Unirii Alba Iulia nu înseamnă doar să îți câștigi existența pe această cale ci să scrii o filă importantă în istoria fotbalului albaiulian, fiecare tânăr având șansa de a călca pe urmele unor fotbaliști precum Grozav, Stanciu, Florin Ilie, Călin Cristea, Paul Păcurar, Alexandru Giurgiu, Dinu Moldovan sunt doar câteva nume ce pot fi amintite la capitolul nume lansate de Unirea Alba Iulia, în vreme ce nume preucm Suciu, Adrian Matei, Goguța, Culda, Lăsconi, dar și alte nume pot face pasul spre fotbalul mare.
 6. Unirea Alba Iulia nu se află la ora actuală la parametri optimi de funcționare, dar președintele Mihai Dăscălescu se zbate din greu pentru a menține pe linia de plutire corabia albaiuliană, iar acesta reprezintă un nou motiv pentru care aș juca gratuit la Unirea Alba Iulia, mai ales că jucătorii au fost strânși într-un mod exemplar de Mardare, Selagea și Mircea Oprea, aceștia reușind să încropească o adevărată familie.
 7. Nu e firesc ca jucătorii tineri să-și dorească să evolueze în eșaloane inferioare pentru anumite sume de bani, iar aici putem aminti câteva nume care ar trebui să joace GRATUIT pentru Unirea Alba Iulia și asta nu pentru binele din prezent ci pentru succcesul pe care l-ar putea obține în dreptunghiul verde în timp.

Cu siguranță vremurile sunt tot mai grlee pentru fotbal în general, însă pentru a ajunge pe urmele lui Grozav sau Stanciu trebuie făcute sacrificii și eforturi.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

 1. FOTBALISTI LA UNIREA AU FOST INAINTEA GENERATIEI PREZENTATE DE TINE SI CARE AU FACUT CA CEI PREZENTATI DE TINE SA AIBA DE UNDE “PLECA” IN FOTBALUL “MARE”:

  IANI MITRACU
  CORNEL TALNAR
  DAN ULESAN
  OVIDIU MAIER
  BEBE BRUMARU
  MIHAI MANEA
  GALDEAN

  SI SA MA IERTE CEI PE CARE I AM UITAT

 2. titlu corect al editorialului ar trebui sa fi fost sapte motive pentru care autoritatile locale ar trebui sa investeasca in sport pentru ca in Alba nu exista sport fotbalu e la pamant baschetu la desfintat nu exista o sala de sport nu exista un stadion de sport nu au unde copii sa practice un sport este o rusine ce se intampla la Alba Iulia

 3. Daca-mi permiteti, eu am doar 3 motive sa nu joc in veci la unirea voastra. Nici macar platit!
  1. Nu este unirea care trebuie. E un club surogat, creat tocmai de cei care au falimentat si ingropat istoria…
  2. Nu ma voi putea afirma la un club care a intrat in liga a III-a cersind, in loc sa promoveze pe teren. Poate de frica Sebesului?
  3. De cand ma stiu, acest asa zis fanion trebuia sa castige, obligat-fortat, toate meciurile cu echipele din judet. Mi-e scarba sa-mi aduc aminte cate blaturi dictate de partid sau de altii au fost de-a lungul timpului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.